Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Θεσπρωτός – Πύρασος 0-1

ac4fa2f1fbe11adddd2299a383cf7024_LΕίχε να κερδίσει δύο μήνες ο Πύρασος, αλλά το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο!

Οι Αγχιαλίτες είχαν εξαιρετική εμφάνιση, πέρασαν νικηφόρα από την έδρα του Θεσπρωτού στην Ηγουμενίτσα και πέτυχαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στη Γ’ Εθνική. “Χρυσός” σκόρερ ο Δαμάσκος στο 79ο λεπτό, δύο λεπτά μόλις αφότου είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, ενώ στο ξεκίνημα, μετά τις χαμένες ευκαιρίες των “κυανόλευκων”, ο Ντάριο Βαν ντε Γουίχε έπιασε πέναλτι του Λεοντίου. Τερματοφύλακας στα τελευταία τέσσερα λεπτά αγωνίστηκε ο Στεφανής!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πύρασο να προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να χάνει δύο καλές ευκαιρίες. Στο 2ο λεπτό, ο Π. Κοντοβάς αστόχησε σε τετ-α-τετ και στο επόμενο λεπτό, από κόρνερ του Μυργιώτη, ο γκολκίοπερ του Θεσπρωτού έδιωξε με τα ακροδάχτυλα πριν ο Λ. Γκάγκας σκοράρει από κοντά.

Στο 5′ κι ενώ ο Πύρασος βρίσκονταν στην επίθεση, οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα. Ο Κοσμίδης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ντάριο Βαν ντε Γουίχε που τον ανέτρεψε και υποδείχθηκε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Λεοντίου, ο παίκτης άλλοτε του Παναθηναϊκού και της εθνικής Ελπίδων, με τον τερματοφύλακα του Πυράσου να αποκρούει στην αριστερή του γωνία.

Η ομάδα του Στέφανου Ξηρόφωτου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την εδαφική υπεροχή. Απείλησε με σουτ του Σπ. Γκάγκα από τα 30 μέτρα που πέρασε άουτ, ενώ στο 45′ για τον Θεσπρωτό προσπάθεια του Σιανή απέκρουσε ο Βαν ντε Γουίχε.

περισσότερο ρεπορτάζ στο magnesiasports.gr

Συνθέσεις

Θεσπρωτός: Πάντος, Μόκος, Ασωνίτης (39′ Πανταζής), Μπάρκας, Καρύδης, Μηνάς, Παππάς, Σιάνης, Κοσμίδης (76′ Καλλός), Λεοντίου, Ντόκος.

Πύρασος: Βαν ντε Γουίχε, Σφάκας, Σπ. Γκάγκας, Γ. Κοντοβάς, Λ. Γκάγκας, Κοτζαθανάσης, Μπασδάνης, Τσιουρέλης (50′ Μαλακασιώτης), Μυργιώτης (77′ Δαμάσκος), Π. Κοντοβάς (86′ Στεφανής), Αναστασίου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected