Super League 1

ΠΑΟΚ – SKODA Ξάνθη (0-0) Μετά το ευρωπαϊκό “πάρτι”, η προσγείωση!

makΌπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο ΠΑΟΚ έκανε ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα με  «γκέλα», με τους «ασπρόμαυρους» να εγκλωβίζονται στην μαζική άμυνα της Ξάνθης και να μένουν στο 0-0. 

Οι πέντε αλλαγές που επιχείρησε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του ο Ιγκόρ Τούντορ, σε σχέση με το παιχνίδι με την Μπρόντμπι, αποσυντόνισαν τον Δικέφαλο, αφού ουδέποτε βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα να αφήσει δύο βαθμούς στην έδρα του.

Αργή ανάπτυξη, ελάχιστες φάσεις…

Ένα ημίχρονο έχασε ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ, μέχρι να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο, έπειτα από τις πέντε αλλαγές που έκανε στην αρχική ενδεκάδα ο Ιγκόρ Τούντορ σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπρόντμπι.

Οι «ασπρόμαυροι», ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας (60% έναντι 40%), ωστόσο δεν κατάφεραν να φτιάξουν φάσεις γύρω από την περιοχή του Τσέναμο, αφού αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στην ανάπτυξή τους, δείχνοντας να είναι εγκλωβισμένοι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Θρακικού συλλόγου, με τις έξι συνολικά τελικές φάσεις που έφτιαξαν να μην λένε όλη την αλήθεια σχετικά με την εικόνα του αγώνα.

Η Ξάνθη από τη μεριά της βολεύτηκε από το ρυθμό του παιχνιδιού και είχε ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξει το μηδέν στην εστία της, αφού όσες φάσεις έφτιαξε δεν ήταν ικανές για να απειλήσουν την εστία του Ρόμπιν Ολσεν.

Συνολικά, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε δύο φάσεις, με τις οποίες έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Η πρώτη χάθηκε από τον Μακ, με το τελείωμα του Σλοβάκου να είναι κακό, έπειτα από την ωραία παράλληλη μπαλιά του Λέοβατς, ενώ στο 38’, μετά από κόρνερ του Σλοβάκου, ο Τζαβέλλας νίκησε στον «αέρα» τους αμυντικούς της Ξάνθης, η μπάλα όμως πέρασε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ιταλού πορτιέρο.

περισσότερα στο Sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected