Κατηγορίες
Football League - Super League 1

Η κωλυσιεργία με το Εγγυητικό Ταμείο, οδηγεί σε απεργία τους ποδοσφαιριστές

apoxpsapΤην απόφασή τους να προχωρήσουν σε αποχή από τη Superleague, τη Football League και το Κύπελλο, τον Οκτώβριο, ανακοίνωσαν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, σε περίπτωση που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη η ενεργοποίηση του Εγγυητικού Ταμείου.

Αυτό αποφασίσθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Π.Σ.Α.Π., μεταξύ της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και των αρχηγών των ομάδων που μετέχουν στα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στην ομιλία του προς τους αρχηγούς των ομάδων της Superleague και της Football League, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π. Διονύσιος Δημόπουλος, τόνισε:

«Από τις αρχές του 2013 έχουν υπογραφεί συμφωνίες μεταξύ του Π.Σ.Α.Π. και των φορέων του ποδοσφαίρου, της Super League, της Football League και της Ε.Π.Ο., οι οποίες προέβλεπαν και προβλέπουν νέα δικαιώματα και υποχρεώσεις για παίκτες και Π.Α.Ε.

Οι Λίγκες, με τη συνδρομή της Ε.Π.Ο., ανέλαβαν την υποχρέωση σύστασης του Εγγυητικού Ταμείου, ώστε να δίνεται βοήθημα στους ποδοσφαιριστές, οι ομάδες των οποίων υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία και μένουν απλήρωτοι. Αυτή η σύσταση είχε προβλεφθεί να γίνει μέχρι τις 30.06.2013, με την καταβολή 15.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Superleague, 8.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Football League και 3.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Football League 2, ετησίως, με τη συνδρομή της Ε.Π.Ο. με 50.000 ευρώ τον χρόνο.

περισσότερα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected