Κατηγορίες
Super League 1

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0

pao_aek_slΠαναθηναϊκός και ΑΕΚ εγκλωβίστηκαν στο 0-0 και η απόσταση αμφότερων από την κορυφή άνοιξε τόσο που φαντάζει πλέον μη αναστρέψιμη. Δοκάρι ο Μπεργκ στο 46′, αποδοκιμασίες στη Λεωφόρο.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός που επιχείρησε η ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογέτ πλέον στο ντέρμπι δεν ευοδώθηκε. Χτυπώντας με ταχύτητα στο τρανζίσιον, Μάνταλος στο 6′ και -ιδίως- Βάργκας στο 8′ (μετά την πανέμορφη ενέργεια του Μπαρμπόζα) βρέθηκαν σε θέσης βολής, αλλά τα σουτ αμφότερων έφυγαν εκτός εστίας του Στιλ που δεν χρειάστηκε καν να πέσει.

Ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε τα πολλά λάθη στον άξονα, κυρίως του Λαγού, και προσπάθησε μέσα από τις επαφές του Νίνη με την μπάλα να ισορροπήσει. Ο Μπεργκ μπορούσε να υποδεχθεί καλά την μπάλα (προλαβαίνοντας τον στόπερ που έβγαινε πάνω του) και ν’ ανοίγει το παιχνίδι στα πλάγια, αλλά ο παρτενέρ του Καρέλης στο 4-4-2 του “τριφυλλιού” δεν είχε τις σωστές επιλογές. Όπως στο 29′ που μπήκε στην περιοχή και σούταρε σαν να σεντράρει!

Οι “πράσινοι” ανέβαιναν ως επί το πλείστον από τα αριστερά σημαδεύοντας τον Γκάλο, που και ευάλωτος ήταν και βοήθειες δεν είχε, ωστόσο ο -χωρίς ξεπέταγμα- Πράνιτς αδυνατούσε να στηρίξει τον καλό, τηρουμένων των αναλογιών Λουντ. Σιμόες και Γιόχανσον έκλειναν καλά στα πλάγια ανακτώντας κατοχές για τους “κιτρινόμαυρους” και ο Μπαρόχα δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο μετά το 1ο λεπτό (σουτ Μπεργκ).

Ο Αναστασίου επενέβη από το 37′ στην 11άδα του, με τον Ατζαγκούν αντί του (και τραυματία) Λαγού, αλλά η μετατόπιση του Λουντ στη δεξιά πτέρυγα και η οπισθοχώρηση του Ζέκα ως 6άρι φάνηκε πως ωφέλησε περισσότερο την ΑΕΚ παρά τον Παναθηναϊκό, αφού ο Πορτογάλος αμυντικός χαφ δεν είναι. Η “διόρθωση” ήρθε σχεδόν άμεσα, αφού στο 46′ ο Κουτρουμπής πήρε θέση αντί του Λουντ που “θυσιάστηκε” για να επανακτηθεί ισορροπία στο “πράσινο” σχήμα.

περισσότερα στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected