Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΑΕ Αλεξάνδρειας 2-4 (photos)

_DSC2222

Εντυπωσιακό παιχνίδι στο Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 200 περίπου φιλάθλων που παρακολούθησε το τοπικό ντέρμπι.

Νικήτρια η ΑΕ Αλεξάνδρειας, που με την εξαιρετική της πορεία μέχρι στιγμής, φιγουράρει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας αισίως τις 6 νίκες σε 8 παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου υποχώρησε στην 9η θέση, μετρώντας ήδη 4 ήττες όταν πέρσι, στο αντίστοιχο διάστημα ήταν αήττητη.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις πάμπολλες μονομαχίες μεταξύ των παικτών αλλά βεβαίως και τις πολλές φάσεις στις δύο εστίες, εξ ου και τα 6 τέρματα που σημειώθηκαν. Είχε όμως και αρκετά νεύρα, που οδήγησαν στην 5λεπτη περίπου διακοπή λίγο πριν το ημίχρονο όταν και σημειώθηκαν αψιμαχίες εντός του αγωνιστικού χώρου, μεταξύ παικτών και παραγόντων. Λίγο πριν σημειώθηκε μια φάση στην οποία χτύπησε ο Βαλάντης Γρηγοριάδης και αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για κάταγμα. Αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Αναστάση, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε αργότερα, γλύτωσε τα χειρότερα.

Την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι την είχε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν στο 14′ ο Σάββας Αθανασιάδης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο απέναντι δοκάρι του Μυλωνά που φάνηκε να αιφνιδιάζεται. Στο 24′ ο Δημήτρης Σούρλας έκανε την ατομική προσπάθεια, απέφυγε δύο αμυντικούς ωστόσο απέναντι από τον Μυλωνά, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Από το χρονικό σημείο εκείνο, η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη άρχισε σταδιακά να ισορροπεί το παιχνίδι και βγήκε με απειλητικές διαθέσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 31′ ο Λίτσι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπενίσκος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα όμως βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.

Και ενώ μεσολάβησε η 5λεπτη διακοπή που περιγράψαμε νωρίτερα και λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Τρέβλα για πρώτο μέρος, σημειώθηκε το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης. Ο Μπενίσκος σταμάτησε ωραία τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, πάσαρε παράλληλα στον Νίκο Θεοδωρόπουλο και αυτός με ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μουσκεφτάρα για το 0-1.

Μια εξέλιξη σε καίριο χρονικό σημείο για τους φιλοξενούμενους, που έπαιρναν το προβάδισμα ενόψει του δευτέρου μέρους.

Tο ρεπορτάζ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του…

output_uvVQXs Χωρίς τίτλο

Το ξεκίνημα στην επανάληψη, βρήκε τους γηπεδούχους να μπαίνουν…φουριόζοι με στόχο την ισοφάριση. Και το κατάφεραν στο 52ο λεπτό, όταν μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Χαλβατζής βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, πήρε τη μπάλα και με πλασέ νίκησε τον Μυλωνά.

Οι πανηγυρισμοί όμως κράτησαν μόλις τρία λεπτά, όταν ο Μυλωνάς έπαιξε γρήγορα με βολέ μετά την απόκρουση, η μπάλα βρέθηκε στον Αναστάση, αυτός πάσαρε στον Λίτσι και ο τελευταίος με σουτ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Μέγα Αλέξανδρο, δύο λεπτά αργότερα ο Λίτσι έγινε δημιουργός και ο Μπενίσκος με σουτ από καλή θέση έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους.

Σε δύσκολη θέση εκ των πραγμάτων η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου, που στη συνέχεια τα έπαιξε όλα για όλα. Ο νεαρός τεχνικός ρίσκαρε περισσότερο και δικαιώθηκε στο 74′ όταν και πάλι ο Χαλβατζής έφτασε στο γκολ, βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Η αναμέτρηση απέκτησε μια άγρια ομορφιά, οι μονομαχίες διαδέχονταν η μία την άλλη, ωστόσο στο τέλος χαμογέλασαν οι νεοφώτιστοι, όταν βρήκαν χώρο στην κόντρα και με το δεύτερο τέρμα του Αποστόλη Λίτσι, έφτασαν στο τελικό 2-4.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Τρέβλας, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Ασβεστάρα.

_DSC2226 _DSC2229

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Παντριάς, Ελευθεριάδης (68′ Ντόι), Σερμπίνης, Αθανασιάδης, Σαλτουρίδης, Χαλβατζής, Ντάμτσιος, Σούρλας, Τερζίδης, Βελικούδης (65′ Μητσιώτης)

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Μυλωνάς, Ιορδανόπουλος, Μπακιρτζής, Παπαδόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Κούκλας Α., Λίτσι, Πέτκος, Μπενίσκος (64′ Τσιρίδης), Σαμαράς, Γρηγοριάδης (45 λ.τ. Αναστάσης)

*ευχαριστούμε θερμά το alexandriamou.gr για την  ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected