Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Δωτιέας Αγιάς – Πύρασος 0-1

0b7e10ed51a3b23b2d06a675b14f8cc2_LΠαλικαρίσιο διπλό για τον Πύρασο! Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου πέρασε με 1-0 από την έδρα του Δωτιέα στην Αγιά χάρη σε τέρμα του Παναγιώτη Κοντοβά, κέρδισε για δεύτερη φορά μακρυά από το γήπεδό της και πέμπτη στη σεζόν και έτσι, ανέβηκε στην 5η θέση της κατάταξης!

Εκτός από την απουσία του Στεφανή, η τεχνική ηγεσία είχε και μια της τελευταίας στγιμής καθώς ο Καψιώτης λόγω πυρετού, ήταν στην αοστολή, όμως δεν ξεκίνησε το ματς, παρά μόνο μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Ο Πύρασος είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες και όταν χρειάστηκε, ο Ντάριο Βαν ντε Γουίχε κράτησε το μηδέν!

Στο 15ο λεπτό, από βαθιά μπαλιά ο Ντάκουλς έφυγε μόνος προς την περιοή των φιλοξενούμενων, έκανε κακό πρώτο κοντρόλ, καθυστέρησε κι όταν πήγε να σουτάρει, ο Μπασδάνης έβαλε την κόντρα στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Ακολούθησαν δύο κλασικές ευκαιρίες για τον Πύρασο. Στο 25′ ο Κοντοβάς έφυγε από τα ριστερά στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε με το δεξί πόδι και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, από κάθετη πάσα του, ο Αναστασίου σε θέση τετ-α-τετ σούταρε, για να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα ο Παϊτέρης. Ο Δωτιέας είχε καλή στιγμή στο 39′ σε κόρνερ, με τον Τσατσαλίδη να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά που έφυγε άουτ και στο 42′ έγινε το 0-1. Από π΄σα του Βαγγελάκου, ο Κοντοβάς ξεχύθηκε προς τα αντίπαλα καρέ, πλάσαρε στην απέναντι γωνία και πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη, ο Βαν ντε Γουίε εξουδετέρωσε με τις γροθιές δυνατό σουτ του Τσιρογιάννη στο 65′, ενώ στο 79′ χάθηκε η ευκαιρία για τους Αγχιαλίτες ώστε να “καθαρίσουν” το ματς όταν ο Κοντοβάς έκανε την επέλαση από αριστερά και έδωσε ασίστ στον Αναστασίου, ο οποίος όμως δεν είχε καλό τελείωμα σε αυτή την αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Κι αφού δεν πέτυχε δεύτερο τέρμα, λίγο έλειψε να το πληρώσει στο τέλος ο Πύρασος διότι στο 91ο λεπτό, ο Κουφούσιας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Βαν ντε Γουίχε είπε “όχι” με τα ακροδάχτυλα στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, κεφαλιά του Τσατσαλίδη από το πέναλτι, πέρασε άουτ.

Ο Πύρασος πανηγύρισε σπουδαίο διπλό, κόντρα σε αντίπαλο που ξεκίνησε καλά τη σεζόν αλλά στο γήπεδό του δεν έχει σκοράρει ακόμη. Ο Μπασδάνης στην πρώτη του φετινή εμφάνιση ήταν καταλυτικός στα μετόπισθεν και οι “κυανόλευκοι” πάνε στο ντέρμπι με τον Ρήγα Φεραίο την Τετάρτη έχοντας πλέον 17 βαθμούς σε δέκα αναμετρήσεις.

Συνθέσεις

Δωτιέας Αγιάς: Παϊτέρης, Κανάκης, Γούτος, Τσακάλι, Κόκκας, Μπαλογιάννης (30′ Μεζίνι), Τσατσαλίδης, Ντάκουλας, Ραμάι, Τσιρογιάννης (77′ Κουφούσιας), Καρβούνης (60′ Ιωαννίδης).

Πύρασος: Βαν ντε Γουίχε, Χατζητρακόσιας, Δημητριάδης, Μπόρας, Κοτζαθανάσης, Μαλακασιώτης (73′ Χρ. Δαμάσκος), Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Αναστασίου, Κοντοβάς (87′ Καψιώτης), Τσιουρέλης (89′ Πλασταράς).

*magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected