Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ισπανία – “Στοπ” από Βαλένθια στην Μπαρτσελόνα (vid)

500098822Χαμένο έδαφος για την Μπαρτσελόνα η οποία κόλλησε στο ισόπαλο 1-1 με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια».

Δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα ασφαλείας από τους διώκτες της η Μπαρτσελόνα η οποία έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τη Βαλένθια και έτσι απέχει δύο βαθμούς από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τέσσερις από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ματς έμοιαζε με προσωπικό τεστ συμπεριφοράς για τον Λουίς Σουάρες. Από το πρώτο λεπτό, το κοινό του «Μεστάγια» με συνθήματα εναντίον του (όπως και απέναντι στον Μέσι) δοκίμασε τα νεύρα του. Ο παμπόνηρος Αμπντενούρ που τον έπαιζε άμυνα όσο πιο κοντά γινόταν, σε κάθε φάση ψιθύριζε λόγια στο αυτί του και με την έναρξη της επανάληψης, έπεσε όσο πιο θεατρινίστικα μπορούσε σε κατά λάθος πάτημα του Σουάρες. Ακόμα κι ο τερματοφύλακας Χάουμε έκανε σαν να τον πυροβόλησαν σε ένα καθαρό φάουλ του Ουρουγουανού σε έξοδο του. Εκείνος, βράχος! Δάγκωσε, αλλά ποδοσφαιρικά!

Για ένα ημίχρονο η Μπαρτσελόνα δοκίμαζε τα νεύρα των οπαδών της. Σπατάλησε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες με ερασιτεχνικό τρόπο (κάκιστα τελειώματα από Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες και Τζόρντι Άλμπα) και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0 σε ματς που θα μπορούσε να τελειώσει από το ημίχρονο, απέναντι σε μία πολύ αμυντική και φοβισμένη Βαλένθια μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Το ματς έδειχνε να κλειδώνει όταν ο Λουίς Σουάρες (59’) έφυγε στην πλάτη της άμυνας (οι γηπεδούχοι φωνάζουν για οφσάιντ) και περνώντας την μπάλα από την μύτη της βελόνας έκανε το 0-1!

Ωστόσο, οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε έκαναν ένα λάθος. Αντί να τελειώσουν το ματς με δεύτερο γκολ, άρχισαν να παίζουν με το ρολόι. Οι Λεβαντίνοι είχαν μία προειδοποιητική βολή με τον Αλκάθερ και τελικά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης τέσσερα λεπτά πριν το τέλος με τον Σάντι Μίνα να ισοφαρίζει σε μία υποδειγματική κόντρα. Η καταλανική πίεση των τελευταίων λεπτών έφερε μόνο δύο χαμένες ευκαιρίες, με τις «νυχτερίδες» να παίρνουν το ανέλπιστο 1-1 και να δίνουν νέο ενδιαφέρον στην Primera Division, αφού το προβάδισμα των «μπλαουγκράνα» στην κορυφή από την Ατλέτικο Μαδρίτης ψαλιδίστηκε στους δύο πόντους!

δείτε τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected