Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Δεν αναδείχτηκε νικητής στους “Ζωσιμάδες”

KSANTHIΑν και βρέθηκε να χάνει από τον ΠΑΣ Γιάννινα εξαιτίας ενός αμφισβητούμενου πέναλτι, τελικά η ανώτερη Ξάνθη ισοφάρισε και έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από τους “Ζωσιμάδες”. Όγδοη ισοπαλία σε 15 αγώνες για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Το 4-4-2 με τους Μανιά και Γιάκο στην επίθεση επέλεξε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης για την αναμέτρηση με την Ξάνθη, ενώ ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν άλλαξε το 4-2-3-1, έχοντας τον Ράνο ως αιχμή του δόρατος.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος των “Ζωσιμάδων” δυσκόλεψε από νωρίς τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και επηρέασε φυσικά και το ρυθμό του αγώνα. H πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 26ο λεπτό με τον Λουσέρο να κάνει το σουτ και τον Βελλίδη να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη και στο 34′ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Καρυπίδη και απόκρουση του Βελλίδη.

Αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες, ο ΠΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ηλίας Σπάθας είδε πέναλτι σε πτώση του Ηλιάδη μέσα στην αντίπαλη περιοχή και παρά τα έντονα παράπονα της Ξάνθης, ο Τσουκαλάς από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-0. Μετά το γκολ ο Λουτσέσκου έκανε σχετικά γρήγορα και τις τρεις αλλαγές του, με στόχο να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του. Η Ξάνθη είχε την κατοχή, ο ΠΑΣ περίμενε και τελικά το “πλήρωσε” στο 80′. Αρχικά ο Βελλίδης έκανε μια σπουδαία απόκρουσε με το ένα χέρι σε σουτ του Ορφανίδη εντός περιοχής, όμως στη συνέχεια της φάσης, ο Χερέα από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης το ματς απέκτησε ρυθμό, με την Ξάνθη να χάνει την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Βελλίδης όμως με τις επεμβάσεις του κράτησε το σκορ για τον ΠΑΣ που πανηγύρισε σπουδαίο βαθμό σε ένα ματς που είχε μόλις τρεις τελικές, την ώρα που ο αντίπαλός του είχε 14!

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Καρανίκας (90+2′ Κοζορώνης), Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Ηλιάδης (72′ Λίλα), Γιάκος (82′ Σαπαλίδης), Μανιάς.

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης (78′ Ορφανίδης), Βασιλακάκης (55′ Χερέα), Φλίσκας, Νιέτο, Λουσέρο, Σολτάνι, Ράνος (68′ Καπετάνος)

δείτε βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected