Κατηγορίες
Football League

Football League – Πάντα στο δρόμο για τον τίτλο!

IMG_2725-960x480Ο Μίλαν Μπόγιοβιτς μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, μέσα σε οχτώ λεπτά πέτυχε δύο γκολ και έδωσε την εκτός έδρας νίκη στην ΑΕΛ επί του Πανσερραϊκού με 2–0!

Το ίδιο είχε κάνει να θυμίσουμε και ο Ματθαίος Μαρουκάκης την προηγούμενη 13η αγωνιστική με αντίπαλο τα Τρίκαλα!

Δυνατά αλλά… άτυχα!

Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Πίεσαν αρκετά στα πρώτα λεπτά και μάλιστα έχασαν σπουδαία ευκαιρία να «ανοίξουν» γρήγορα το σκορ! Ήταν το 3ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Κουτσιανικούλης πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και αριστερά, έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ με το δεξί με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι!

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 12΄οι «βυσσινί» είχαν όλες τις προϋποθέσεις για μία ακόμη σημαντική στιγμή, όμως ενώ ο Μαρουκάκης έβγαινε μόνος του απέναντι στον Μέλκα, ανατράπηκε από τον τελευταίο αμυνόμενο, Σιάκκα, με τον διαιτητή να δίνει φάουλ, όχι όμως κόκκινη, αλλά κίτρινη κάρτα. Το φάουλ εκτέλεσε ο Μονιάκης, όμως πάνω στο τοίχος.

Παραλίγο να πληρώσει το λάθος της!

Όσο περνούσε η ώρα ο Πανσερραϊκός κατάφερνε να κερδίζει και μέτρα. Από την άλλη η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει με κάποια σουτ, όπως αυτό του Ροβίθη, που κατέληξε ελάχιστα άουτ στο 19΄. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21΄.

Σέντρα του Ατματσίδη από τα δεξιά, ο Ρούτσης έκανε την κεφαλιά όμως ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε την μπάλα. Οχτώ λεπτά αργότερα, ο πιο δραστήριος παίκτης της ΑΕΛ, ο Κουτσιανικούλης πραγματοποίησε μία εκπληκτική ενέργεια περνώντας 5 (!) αντιπάλους του, όμως τη σέντρα του από τα αριστερά δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μαρουκάκης.

Στο 32΄οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Τραγικό λάθος του Ξενοδόχοφ που έδιωξε τη μπάλα πάνω στον Φουρτάδο, όμως, ο παίκτης των γηπεδούχων έχασε την ισορροπία του και η μπάλα κατέληξε άουτ!

Πήρε… «φωτιά» στο τέλος!

Και εκεί που είχε πέσει ο ρυθμός για τα… καλά τα «αίματα άναψαν»! Νέο λάθος του Ξενοδόχοφ στο 43΄που έκανε άστοχη έξοδο σε κόρνερ, ο Ρούτσης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 44΄. Σέντρα του Μασούρα, η μπάλα καταλήγει στον Ροβίθη, ο οποίος μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα με πλασέ στην αγκαλιά του Μέλκα και ενώ είχε όλη την εστία μπροστά του!

Ενώ στην αμέσως επόμενη φάση για τους γηπεδούχους από φάουλ του Ιωαννίδη, ο Ατματσίδης στον αέρα σούταρε αλλά ο Ξενοδόχοφ αυτή τη φορά δρώντας σωτήρια απέκρουσε!

Πήρε το κέντρο… αλλά έλειψε η καλή τελική!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ αν και δε ξεκίνησε πολύ καλά, δε το πλήρωσε και στη συνέχεια πήρε το κέντρο, έφτανε κοντά στην αντίπαλη περιοχή, της έλειπε όμως η δημιουργία μίας καλής τελικής προσπάθειας. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 52΄.

Πολύ δυνατό σουτ του Ουρτάδο εν κινήσει, η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Μέλκα. Στο 58΄οι «βυσσινί» έχασαν μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ροβίθης μπήκε από τα δεξιά περιοχή, «έσπασε» στον Μαρουκάκη, ο γκολκίπερ ήταν εξουδετερωμένος, σούταρε ο επιθετικός όμως η μπάλα κόντραρε στον Στεργιανό και απομακρύνθηκε!

Δύο επαφές δύο γκολ ο Μπόγιοβιτς, τα… «χρειάστηκε» στο τέλος!

Στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ράτκο Ντόστανιτς περνάει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Αναστασόπουλου τον Μίλαν Μπόγιοβιτς. Και ο Σέρβος μέσα σε ένα λεπτό τον δικαίωσε! Καθώς στο 72΄από εξαιρετική μπαλιά του Ουρτάδο από το κέντρο, ο Μπόγιοβιτς στην πρώτη του επαφή στόπαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ στη κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα!

Ενώ έξι λεπτά αργότερα δύο αλλαγές αυτή τη φορά συνεργάστηκαν για να αυξήσουν το προβάδισμα. Πανέμορφη κάθετη του Κρητικού για τον Μπόγιοβιτς, αυτός κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, έπεσε με προβολή και πλάσαρε σωστά το Μέλκα για το 0 – 2!

Η απάντηση του Πανσερραϊκού ήρθε στο 88΄.  Άστοχη έξοδος του Ξενοδόχοφ, ο Φουρτάδο έκανε την κεφαλιά απομάκρυνε ο Βέρτζος και μετά νέα κεφαλιά του Ολίσε με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ έδιωξε στη γραμμή ο Μπανούσης.

Ενώ στο 90΄μετά από λάθος του Βέρτζου βγήκε τετ – α – τετ ο Φουρτάδο, όμως πλάσαρε άουτ! Στη συνέχεια τίποτα δεν άλλαξε και η ΑΕΛ πανηγύρισε την νίκη με 0 – 2!

Συνθέσεις

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Π. Δημητρίου): Μέλκας, Στεργιανός, Ιωαννίδης, Σιάκκας, Βοσκόπουλος, Ολίσε (89′ Ανδρέου), Τσιμίκας, Ατματσίδης (82′ Πόποβιτς), Ρούτσης (83′ Αγγελούδης), Φουρτάδο, Μπεριάν.

ΑΕΛ (Ρ.ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης, Μασούρας, Βέρτζος, Κομεσίδης, Μπανούσης, Ουρτάδο, Αναστασόπουλος (71′ Μπόγιοβιτς), Μαρουκάκης (76′ Λαμπρόπουλος), Ροβίθης (68′ Κρητικός), Κουτσιανικούλης.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected