Κατηγορίες
Super League 1

Κύπελλο Ελλάδας – “Δικέφαλο” προβάδισμα για την πρόκριση!

ÊÕÐÅËËÏ / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÏÊ / CUP / PANIONIOS - PAOKΕλαφρύ προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΟΚ μετά το 1-1 που πήρε από τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Προηγήθηκε ο Δικέφαλος με τον Πέλκα, ισοφάρισε με τον Μασούρα ο Πανιώνιος.

Η συντηρητική προσέγγιση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι αυτό έγινε φανερή σχεδόν από το πρώτο λεπτό. Οχι ότι ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε αμυντικά, ήταν όμως σαφές ότι δεν έπαιρνε ρίσκα αναλογιζόμενος και τη ρεβάνς.

Αυτό πάντως δεν τον εμπόδισε να προηγηθεί στο σκορ, στην πρώτη τελική προσπάθειά του στο ματς, όταν ο Πέλκας σούταρε στο 15′ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια και της πλάτης του Ρισβάνη. Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ νωρίς αυτό που ήθελε στο ματς, οπότε το μπαλάκι πήγαινε στα χέρια του Πανιωνίου.

Οι Νεοσμυρνιώτες, αφού γλίτωσαν το 0-2 στη φάση του δοκαριού του Πέλκα στο 12′, αποδέχθηκαν ευχαρίστως την πρόκληση. Πήραν την μπάλα στα πόδια τους και έπαιξαν γρήγορα με αποτέλεσμα να φέρουν ουκ ολίγες φορές σε δύσκολη θέση την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στο 35′ αυτή η δραστηριότητα των γηπεδούχων δικαιώθηκε με το γκολ της ισοφάρισης που προήλθε από τη σέντρα του Οικονόμου και την κεφαλιά του Μασούρα (που η αλήθεια είναι ότι δεν εκτίμησε καλά ο Βελλίδης).

Στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε η επιθυμία του ΠΑΟΚ να διατηρήσει αυτό το ευνοϊκό, για τον ίδιο, σκορ. Ο Δικέφαλος φρόντισε απλά να μην κινδυνεύσει και τα κατάφερε αρκετά καλά σ’ αυτόν τον τομέα αφού ο Πανιώνιος, όσο και αν ήθελε, απειλητικός δεν κατάφερε να γίνει.

Ακόμα και όταν ο Ουζουνίδης έριξε φρέσκα πόδια στην επίθεση (Καραμάνος, Χαλκιαδάκης) η ομάδα του δεν βρήκε ευκαιρίες ούτε καν από στημένα.

Συνθέσεις

Πανιώνιος : Διούδης, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Βλάχος, Κορμπος, Σιωπης, Μασούρας (81 Χαλκιαδάκης), Μπαργκάν (69′ Τζανδάρης), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (58′ Καραμάνος)

ΠΑΟΚ : Βελλίδης, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Tσίμιροτ, Τζιόλης, Μακ (56′ Ζαΐρο), Πέλκας (90+1′ Σάμπο), Ροντρίγκες (83′ Μυστακίδης), Αθανασιάδης

δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και βίντεο από τον αγώνα στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected