Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΣ Ειρηνούπολης – Ποντιακή Νεολαία Αράχου 3-1

DSCN0277

Με αρκετά διαστήματα υψηλού επιπέδου απόδοσης, ο ΑΣ Ειρηνούπολης πήρε αυτό που ήθελε από το σημερινό παιχνίδι και διατήρησε το -1 από την κορυφή.

Η 15η φετινή νίκη συνοδεύτηκε με πολύ καλή απόδοση για την ομάδα του Γιάννη Μαντζιαρίδη, που αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κώστας Έξαρχος, που απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους ενώ στο 70′ αντικαταστάθηκε ο Σπύρος Σταματέλος, που είχε διάταση στον δικέφαλο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Στο βασικό σχήμα για τους γηπεδούχους οι νεοαποκτηθέντες από την ΠΑΕ Βέροιας Αργύρης Τούφας και Τάσος Ναυρινιάδης, με τον δεύτερο μάλιστα να ανοίγει το σκορ στο 5ο λεπτό. Βασικός για πρώτη φορά φέτος και ο Κώστας Βούλγαρης, ενώ το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Αργύρης Παπαϊωάννου.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Χρήστου Υφαντίδη πρόσεξε περισσότερο την άμυνα της, ενώ φάνηκε επιθετικά όταν το ματς είχε πλέον κριθεί. Παράλληλα, το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων επηρέασε τα σχέδια των “μπλαουγκράνα”, που αναγκάστηκαν στη συνέχεια να ανοιχτούν για να αναζητήσουν την ισοφάριση.

DSCN0163

Τα πέντε τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα έφτασε ο Θεόδωρος Καρυπίδης

Όπως αναφέραμε, το πρώτο γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο Τάσος Ναυρινιάδης, ο οποίος πήρε την πάσα στο χώρο του κέντρου από τον Γιαουτζή, προχώρησε μέχρι λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Βρεττό που βρήκε τη μπάλα αλλά δεν κατάφερε να την αποκρούσει.

Στο 33′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν την κατακύρωση τέρματος από τον βοηθό διαιτητή κ. Κωστούλη, σε εκτέλεση φάουλ του Γιαουτζή, με τη μπάλα να βρίσκει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο έδαφος.

Το ρευστό 1-0 παρέμεινε μέχρι και την ανάπαυλα και η υπεροχή των “τζιαλορόσι” καρποφόρησε στις αρχές του δευτέρου μέρους. Συγκεκριμένα στο 46′ ο Καρυπίδης ανατράπηκε από τον Τόζογλου μέσα στην περιοχή και στο πέναλτι που υπέδειξε ο κ. Βρέσκας ο πρόεδρος του Άρη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βρεττού.

Το 5ο φετινό τέρμα του Θεόδωρου Καρυπίδη έδινε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του, που πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 65ο λεπτό, όταν ο Γιαουτζής κινήθηκε ωραία από δεξιά, “έσπασε” στο ύψος του πέναλτι στον Παπαϊωάννου και αυτός με ψύχραιμο πλασέ “έγραψε” το 3-0.

Από το σημείο εκείνο, η Ποντιακή Νεολαία πήρε τα ηνία του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των γηπεδούχων. Στο 73′ ο Δεμπρόπουλος νικήθηκε από τον Θεοδωρίδη στο εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ που επιχείρησε ενώ η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 87ο λεπτό, όταν ο Ευγένης Κίτσας κινήθηκε εντυπωσιακά από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σκούρα και αυτός σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους Κωστούλη και Νατσιούρα

Συνθέσεις

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σταματέλος (70′ λ.τ. Θεοδωρίδης), Παπαδόπουλος Ν., Πετκάκης, Τάσο, Τούφας, Ασλαμπάλογλου, Γιαουτζής, Ναυρινιάδης, Συμεωνίδης Χ. (56′ Παπαϊωάννου), Βούλγαρης (66′ Παπαδόπουλος Λ.), Καρυπίδης.

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Βρεττός, Αραμπατζής (58′ Μουταφίδης), Τόζογλου, Μαγγανάρης (46′ Αποστολόπουλος), Νουσιόπουλος, Κίτσας Λ., Κίτσας Ε., Τζέπης (66′ Κίτσας Κ.), Πιπιλιάρης, Σκούρα, Δεμπρόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected