Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Εποχή Χάβου στην Τρίπολη!

imageΟ Μάκης Χάβος ετοιμάζεται για το δεύτερο πέρασμά του στην Τρίπολη, μιας και υπήρξε βοηθός του Νίκου Κωστένογλου τη σεζόν 2008-2009

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Μάκη Χάβο.

Βοηθός του Μάκη Χάβου στον πάγκο του ΑΣΤΕΡΑ θα είναι ο Πάρης Ζουμπούλης.

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ εύχεται καλή συνέχεια στον Δημήτρη Τερεζόπουλο και τον ευχαριστεί θερμά για όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα μας τόσο από το πόστο το βοηθού, όσο και από αυτό του πρώτου προπονητή”.

Το βιογραφικό του Μάκη Χάβου

Αρχισε την προπονητική του καριέρα αρχικά ως βοηθός προπονητή σε διάφορες ομάδες. Πρώτα του Λύσανδρου Γεωργαμλή στον Εθνικό Πειραιά και αργότερα στον Παναιτωλικό και στη συνέχεια του Νίκου Κωστένογλου στην ΑΕΚ αλλά και στον Αστέρα. Στην ΑΕΚ εργάστηκε και ως σκάουτερ.

Ως πρώτος προπονητής εργάστηκε για πρώτη φορά στον Αγροτικό Αστέρα στη Β΄ Εθνική το 2009–10, διαδεχόμενος στο πόστο αυτό τον Γιώργο Φοιρό. Υπό την καθοδήγησή του η ομάδα σε 23 αγώνες σημείωσε 8 νίκες, 11 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Το καλοκαίρι του 2010 προσελήφθη από τον ΠΑΟΚ ως βοηθός του Παύλου Δερμιτζάκη, μετά την απομάκρυνση όμως του τελευταίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Υπό την καθοδήγησή του ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων του Europa League 2010–11 στην επόμενη των νοκ άουτ αγώνων. Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Τον Ιούνιο του 2012 ανακοινώθηκε από τη Βέροια. Έπειτα από συνεχόμενες νίκες στα φιλικούς αγώνες και μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς ακολούθησε η ήττα από τον Πανιώνιο με 0-1, που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτησή του.

Τον Ιανουάριο του 2013 συμφώνησε με τον Παναιτωλικό, ο οποίος βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας της Football League, σημειώνοντας όμως ένα εξαιρετικό αήττητο 23 αγωνιστικών και μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ κέρδισε την άμεση επάνοδο στη Super League. Την επόμενη χρονιά (2013-14) ο Παναιτωλικός απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, τερματίζοντας στην 8η θέση μαζί με τον Λεβαδειακό, ενώ νίκησε τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, απέσπασε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό  και ηττήθηκε μόλις δύο φορές σε 17 αγώνες στο γήπεδό του. Με τη λήξη του πρωταθλήματος την άνοιξη του 2014, ανανέωσε για ακόμη έναν χρόνο.

Την επόμενη περίοδο (2014-15) ο Παναιτωλικός τερμάτισε 7ος (η καλύτερη θέση στην ιστορία του), χάνοντας την είσοδο στα play-off και την ευρωπαϊκή έξοδο έχοντας δύο μόλις βαθμούς λιγότερους από τον πέμπτο Ατρόμητο. Τη χρονιά αυτή ξεχώρισε η νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η ισοπαλία με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο Αγρίνιο για μια ακόμη χρονιά και σημαντικά ρεκόρ (τρίτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, περισσότεροι βαθμοί και λιγότερες ήττες στην ιστορία του), με την ολοκλήρωση όμως του πρωταθλήματος, Παναιτωλικός και Χάβος αποφάσισαν τη μη συνέχιση της συνεργασίας τους. Με απολογισμό 46 νίκες, 27 ισοπαλίες και 32 ήττες, είναι ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου (ποσοστό νικών άνω του 45%).

Στις 27 Οκτωβρίου του 2015 ο Μάκης Χάβος ανακοινώθηκε από την ΑΕ Λεμεσού ως ο νέος προπονητής του κυπριακού συλλόγου, θέση από την οποία αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2016.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected