Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – “Εφιάλτης” Λουκάκου για την Τσέλσι! (vid)

_88745513_lukaku_reutersΗ Έβερτον, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομέλου Λουκάκου που πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε την Τσέλσι (2-0) και την πέταξε εκτός κι από το FA Cup, πράγμα που σημαίνει πως η περσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας θα ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά χωρίς τίτλο.

Θα μπορούσαν- δεδομένου του ότι είναι μόλις 22 ετών- τα όσα κάνει φέτος να χαρακτηριστούν ως «νεανική τρέλα», όμως περισσότερο θα ταίριαζε το «κατά συρροήν έγκλημα»: ο Ρομέλου Λουκάκου βρίσκεται από την αρχή της φετινής σεζόν σε ημιάγρια κατάσταση και… σκοτώνει τους περισσότερους απ’ όσους βρίσκονται στο διάβα της Έβερτον.

Ο Βέλγος επιθετικός των «Ζαχαρωτών» προσέθεσε στη μακρά λίστα της τρέχουσας σεζόν ακόμα ένα «θύμα», καθώς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σπουδαίας νίκης της ομάδας του επί της παραπαίουσας Τσέλσι.

Λίγες ημέρες μετά τον εκκωφαντικό της αποκλεισμό στο «Στάμφορντ Μπριζ» από την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League, η περσινή πρωταθλήτρια πήγε να παίξει στο “Goodison Park” το τελευταίο της χαρτί για έναν τίτλο φέτος, όμως ο ποδοσφαιρικός ουρανός έπεσε στο κεφάλι της.

Μετά από περίπου 75+ λεπτά τα οποία δεν είχαν και τίποτα ιδιαίτερο να επιδείξουν, ο Λουκάκου αίφνης πήρε φωτιά και με μια επική ατομική ενέργεια στο 77΄ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά για το 1-0.

5 λεπτά αργότερα, και με τους «Μπλε» να προσπαθούν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία, και πάλι ο Λουκάκου με ωραίο σουτ «έγραψε» το τελικό 2-0, πετυχαίνοντας το 25ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και χαρίζοντας την πρόκριση στους «4» του FA Cup στην Έβερτον.

Έξι λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα συνέβη κι ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, καθώς είχαμε την πρώτη αποβολή του Ντιέγκο Κόστα (ναι, ναι: την πρώτη!) στην καριέρα του στο Νησί, ενώ στο 87΄ δίκαιη δεύτερη κίτρινη είδε και ο Μπάρι, αφήνοντας και τους γηπεδούχους με 10 παίκτες.

Μ’ αυτή την ήττα- την πρώτη στην καριέρα του Χίντινγκ στο FA Cup- η Τσέλσι αποχαιρέτησε και τον τελευταίο τίτλο που μπορούσε να κερδίσει, ολοκληρώνοντας μια κάκιστη σεζόν με τον χειρότερο τρόπο.

δείτε βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected