Super League 1 - Μεταγραφές

Πάει για το “κόλπο γκρόσο” με Ρομαρίκ η Ξάνθη!

pegasus_LARGE_t_143761_106680639Σε μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση φέρεται να ετοιμάζεται να προχωρήσει η ομάδα της Skoda Ξάνθη, η αν προτιμάται ΑΟΞ απο τη νέα περίοδο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του thrakisports.gr από την Κύπρο η ομάδα της Θράκης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ιβοριανό αμυντικό μέσο Κρίστοφερ Ντρι Ρομαρίκ.

Το «θηρίο» όπως είναι το ψευδώνυμου του ύψους 1,87 32χρονου Ιβοριανού αμυντικού μέσου, αγωνίζεται με άνεση και στο κέντρο της άμυνας, που πριν λίγες μέρες έμεινε ελεύθερος από την Κυπριακή  Ομόνοια, με την οποία μάλιστα είχε μια γεμάτη σαιζόν με 30 συμμετοχές. Όμως οι αλλαγές στον Κυπριακό σύλλογο και κυρίως η έλευση του νέου τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα άνοιξαν τον δρόμο για αποχώρηση του Αφρικανού με τους Κύπριος στην ανακοίνωση τους να αναφέρουν

«Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει πως ο Κριστιάν Ρομαρίκ, του οποίου το συμβόλαιο συνεργασίας με το Σωματείο μας ολοκληρώνεται με το τέλος Μαΐου 2016, έχει ενημερωθεί από την ομάδα μας πως δεν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης της μεταξύ των δύο πλευρών συνεργασίας.  Το Σωματείο μας ευχαριστεί θερμά τον Ρομαρίκ για την προσφορά του και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του»

Πάντως φαίνεται πως αυτή η εξέλιξη διόλου δεν πείραξε τον πολύπειρο διεθνή Ιβοριανό που έχει δεχτεί κρούση από αρκετές ομάδες, ανάμεσα τους και από δύο Ελληνικές όπως αναφέρουν Κύπριοι συνάδελφοι. Μια εξ’ αυτών είναι και η Ξάνθη, με τους Θρακιώτες να βλέπουν με πολύ θετικό μάτι τον θηριώδη Ιβοριανό που μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και σαν κόφτης μπροστά από τα στόπερ.

Και πως να μην τον βλέπουν με θετικό μάτι άλλωστε καθώς αν δει κανείς το εντυπωσιακό βιογραφικό του, με γεμάτες σαιζόν όπου αγωνίστηκε, και με 47 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού μια από τις κορυφαίες στην Αφρικανική ήπειρο φτάνει για να κάνει τους Ξανθιώτες να θέλουν να τον κάνουν δικό τους.

Ο Αφρικανός που προτάθηκε στην ομάδα της Ξάνθης έκανε το όνομά του στη Σεβίλλη,  οπού φόρεσε την φανέλα της 120 φορές(σκοραρε και 8 τέρματα) την τριετία 2009-2011, με τους Σεβιγιάνους μάλιστα να βγάζουν από τα ταμεία τους 8,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Γαλλική Λε Μάν. Ενώ στη συνέχεια έπαιξε για άλλη μία διετία στην Ισπανία με τις φανέλες των Εσπανιόλ και Σαραγόσα ενώ την τελευταία διετία ήταν στη Μπαστιά και από το καλοκαίρι του 2015 στην Ομόνοια.

Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε πως πέρσι πριν τον πάρει η Ομόνοια είχε ακουστεί και στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, μετά από μια εντυπωσιακή διετία στην Γαλλία και την Μπαστιά με 68 συμμετοχές και 4 τέρματα. Τελικά ο Ιβοριανός επέλεξε να πάει στην Κύπρο και την Ομόνοια, και πλέον ακούγεται πολύ δυνατά για την ομάδα της Ξάνθης, με τους Κύπριους μάλιστα να κάνουν λόγο ακόμα και για συμφωνία κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected