Super League 1

Κοσμάς Τσιλιανίδης στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5» : “Ελάχιστη υπομονή πλέον…”

tsilianidis-665x363Το «καμπανάκι» του κινδύνου για πιθανές μαζικές αποχωρήσεις όσο παραμένει η αβεβαιότητα και δεν βρίσκεται λύση στα διοικητικά του Ηρακλή χτύπησε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης.

Ο ποδοσφαιριστής του Ημίθεου εξέφρασε την αγωνία που διακατέχει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και δήλωσε πως αν δεν υπάρξει γρήγορα φως στο τούνελ υπάρχει ο κίνδυνος τόσο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, όσο και ο Νίκος Παπαδόπουλος να φύγουν από την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αβεβαιότητα που επικρατεί στον Ηρακλή: «Προς το παρόν προσπαθώ να δουλεύω ατομικά για εμένα. Δεν παρακολουθώ πολύ τι γίνεται με την ομάδα. Προσπαθώ να μην διαβάζω πολύ γιατί ακούγονται και πολλές ανακρίβειες. Εννοείται πως με ενδιαφέρει και ελπίζω να βρεθεί λύση και η ομάδα να βρει το δρόμο της. Γράφονται πολλά ονόματα για επενδυτές. Δεν γνωρίζω αλλά δεν πιστεύω ότι όλα αληθεύουν. Δεν πιστεύω, επίσης, ότι όλα είναι και ψέμματα».

Για το τι συζητά με τους συμπαίκτες του: «Οι περισσότεροι είναι ακόμη εδώ. Πάμε για καφέ, προπονούμαστε μαζί και το συζητάμε. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πολλά. Αυτό που μας καίει είναι τι θα γίνει στο διοικητικό. Ο χρόνος περνάει και είμαστε επαγγελματίες».

Για τις οικονομικές οφειλές: «Δεν έχουν γίνει σε όλα τα παιδιά εκχωρήσεις. Σε μερικούς μόνο. Κάποιοι δεν πιστεύουν ότι είναι αυτή η λύση και δεν το έκαναν. Κάποιοι πιστεύουν πως το σωστό θα είναι να έρθει ένας άλλος άνθρωπος και να πάρουν τα λεφτά τους».

Για το διάστημα που είναι απλήρωτοι: «Κάποια παιδιά είναι και 7-8 μήνες απλήρωτοι. Εμείς οι μικρότεροι από τον Γενάρη και μετά. Έβαζαν πλάτες οι μεγάλοι και πληρώνονταν οι μικρότεροι γιατί τα λεφτά δεν έφταναν για όλους. Κάποια παιδιά έπαιρναν πολύ λίγα χρήματα και τα χρειάζονταν άμεσα για να ζήσουν. Μιλάω για τα παιδιά της β’ ομάδας που έγιναν επαγγελματίες φέτος. Αυτοί χρειάζονταν πιο άμεσα τα χρήματα. Οι δόσεις ήταν μικρές και αν έμεναν απλήρωτοι τόσους μήνες δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να κάνουν».

Για το αν επηρέασαν οι οφειλές το αγωνιστικό: «Εννοείται πως επηρέασε. Όταν σε μια ομάδα είναι απλήρωτοι οι μισοί και πλέον παίκτες υπάρχει μια γκρίνια για το θέμα. Είμαστε επαγγελματίες και από αυτό ζούμε. Κάποια παιδιά μπορεί να έχουν οικονομικά προβλήματα. Άλλοι έχουν οικογένειες. Ο καθένας περνάει το δικό του γολγοθά και δεν μπορείς να το γνωρίζεις. Είναι άμεσα συνδεδεμένα. Όταν μια ομάδα δεν είναι καλά διοικητικά και οικονομικά το φαινόμενο αυτό έχει προεκτάσεις και στο γήπεδο. Σταδιακά η ομάδα άρχισε να μην αποδίδει καλά και να μην παίρνει τα αποτελέσματα που θα μπορούσε. Σε οποιαδήποτε ομάδα θα συνέβαινε αυτό».

Για τις απαντήσεις Παπαθανασάκη στις οχλήσεις του ιδίου και των συμπαικτών του: «Είχαμε τους αρχηγούς, αυτοί μας αντιπροσώπευαν και προσπαθούσαν να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα. Δεν βρισκόταν οπότε έπρεπε να κάνουμε υπομονή. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την ομάδα, αλλά κάποια στιγμή φτάσαμε στα όριά μας».

Για τις υποσχέσεις Παπαθανασάκη: «Δόθηκαν υποσχέσεις, αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις. Το θέμα είναι πότε θα παίρναμε τα χρήματα».

Για τη διάσταση λόγων και έργων του Παπαθανασάκη: «Μερικές φορές ίσως υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να καλύψει. Ο ίδιος ίσως πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει, αλλά έπεσε έξω. Δεν ξέρω αν όντως έλεγε συνειδητά ψέμματα ή πίστευε κάποια πράγματα και έπεσε έξω».

Για το αν εισέπραξαν το πριμ των 100 χιλιάδων ευρώ από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Όχι δεν το πήραμε. Δεν γνωρίζω αν θα το πάρουμε. Εδώ δεν ξέρουμε το αύριο της ομάδας, δεν ξέρουμε διοικητικά και οικονομικά τι θα γίνει, πόσο μάλλον να μιλάμε για ένα πριμ που δεν δόθηκε. Ας βρεθεί μια λύση γενικά και μετά θα δούμε τι θα γίνει με αυτά που έχουμε στα συμβόλαιά μας».

Για το πώς βλέπει το μέλλον του Ηρακλή υπό αυτές τις συνθήκες: «Δεν γνωρίζω αν ο πρόεδρος μπορεί να ανταπεξέλθει. Μόνο ο ίδιος ξέρει. Στις συζητήσεις με τον κόσμο βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά νεύρα και πλέον ο κόσμος δεν τον θέλει. Ίσως γιατί χειρίστηκε κάποια πράγματα λάθος. Δεν ξέρω αν ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να τον δεχθεί ο κόσμος αν προσπαθήσει και λύσει κάποια πράγματα. Αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος δεν τον θέλει. Θα ήταν ευεργετικό για την ομάδα να προκύψει μια ριζοσπαστική λύση, να είναι, όντως, ευεργετική όμως. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει».

Για τις επιπτώσεις στο αγωνιστικό που μπορεί να έχει ενδεχόμενη παραμονή Παπαθανασάκη: «Αν είναι σωστός ο όποιος πρόεδρος όσον αφορά τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί, ο ποδοσφαιριστής δεν έχει πρόβλημα. Το ότι ο κόσμος θα αποδοκιμάζει τον πρόεδρο θα επηρεάζει σίγουρα. Όχι όμως μέσα στο γήπεδο τους παίκτες αν η διοίκηση είναι όπως πρέπει. Θα ακούμε πολλά, θα διαβάζουμε πολλά, όπως τώρα. Όμως, αν ο παίκτης είναι καλά οικονομικά δεν έχει πρόβλημα».

Για τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Σίγουρα πολλά παιδιά θα είχαν φύγει αν δεν ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος. Προσπάθησε πολύ να κρατήσει τους παίκτες του. Αν όμως συνεχιστούν έτσι τα πράγματα δεν θα το καταφέρει. Επαγγελματίες είμαστε όλοι και αυτός επίσης. Κάνει τα πάντα για την ομάδα αλλά δεν θα αντέξει και αυτός, και εμείς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

*Οι δηλώσεις έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected