Κατηγορίες
Football League - Μεταγραφές

Η έλευση Αποστόλου στη Καλλονή και το “δριμύ κατηγορώ’ του Καμαρά!

576d36cf22ac206b4cf5e051a56ff888_XLΣτην ΑΕΛΚ “τρέχουν” να ολοκληρώσουν ένα μεγάλο μέρος των μεταγραφών, ώστε η ομάδα να είναι σχετικά έτοιμη κατά την έναρξη της προετοιμασίας της στο τέλος του μήνα.

Δημήτρης Ταΐρης και Δημήτρης Λίταινας είναι οι δύο πρώτοι που έκλεισαν στην ομάδα της Καλλονής και όπως όλα δείχνουν ο Σπύρος Αποστόλου θα είναι ο τρίτος παίκτης εκτός νησιού, που συμφωνεί να αγωνιστεί με τη φανέλα των Καλλονιατών στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

Σύμφωνα με το sportlesvos, πρόκειται για μια ακόμα προσωπική επιλογή του Γιώργου Βαζάκα, που φέρεται να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση της ΑΕΛΚ. Πέρυσι αγωνιζόταν στη Ζάκυνθο και έτσι θα βρεθεί από το Ιόνιο στο Αιγαίο. Είναι 24 ετών, αμυντικός που παίζει με την ίδια επιτυχία τόσο ως στόπερ όσο και “κόφτης” στα χαφ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις την περσινή σεζόν πρόσφερε τις υπηρεσίες του και ως αριστερός μπακ.

Στην ίδια θέση οι άνθρωποι της ΑΕΛΚ επιθυμούν να κρατήσουν και τον Νίκολα Μίκιτς, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση έχει… βαλτώσει τις τελευταίες ώρες, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο τα δεδομένα να αλλάξουν τελικά και ο 31χρονος Σέρβος ποδοσφαιριστής να παραμείνει τελικά στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και τη φετινή περίοδο.

02389b6d58277031135ceb62e0237525_XL

Η περσινή χρονιά της ΑΕΛΚ ήταν καθ’ όλα προβληματική και ο υποβιβασμός στη Football League δεν αποτέλεσε λύτρωση για την ομάδα, την οποία “κυνηγούν” οφειλές σε ποδοσφαιριστές.

Όπως αναφέρει το sportlesvos, και ενώ οι δύο τελευταίοι που προστέθηκαν στη μακρά λίστα όσων διεκδικούν μέσω προσφυγής τα δεδουλευμένα τους, είναι ο Ραούλ Γιορέντε και ο Φώτης Γεωργίου, ένα δημοσίευμα από τη Σενεγάλη, που αναπαράχθηκε μάλιστα και στην Ελλάδα, έρχεται να αναστατώσει ακόμη περισσότερο τους Καλλονιάτες και να ρίξει σκιές στο νέο προφίλ, που επιχειρούν να δείξουν, στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

Πρόκειται για μια συνέντευξη στο galsenfoot.com του Ανρί Καμαρά, πρώην παίκτη της ΑΕΛΚ, αλλά και των Παναιτωλικού, Ατρομήτου, Λαμίας στην Ελλάδα, ο οποίος χαρακτηρίζει το πέρασμά του από την Καλλονή ως τη χειρότερη εμπειρία της καριέρας του!

Ο διεθνής επιθετικός της Σενεγάλης, που αποτελεί μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα στη χώρα του με 98 συμμετοχές στην εθνική και 29 γκολ, υποστήριξε στη συνέντευξή του:“Χρειάστηκε να διακόψω το συμβόλαιό μου με την Καλλονή. Σταμάτησα να αγωνίζομαι πριν το τέλος της σεζόν και αφού πρώτα πέρασαν μήνες δίχως να πληρώνομαι. Δεν υπήρξε κάποια αντιπαράθεση κι αυτό λόγω της δικής μου προσωπικότητάς, την οποία κατέθεσα στο τραπέζι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Στο τέλος, οι παράγοντες της Καλλονής πλήρωσαν τα μισά χρήματα από όσα μου χρωστούσαν και εγώ παραιτήθηκα από το υπόλοιπο ποσό, ώστε να μείνω ελεύθερος. Είχα υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους. Ήταν η χειρότερη εμπειρία και η χειρότερη ανάμνηση σε όλη μου την καριέρα. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα βρεθώ μπροστά σε ανθρώπους που διοικούν μία ομάδα, αλλά δεν σέβονται τις δεσμεύσεις τους.”

Τα όσα αναφέρει μάλιστα στην πορεία ο Ανρί Καμαρά είναι ακόμα πιο σκληρά για την ομάδα της Καλλονής: “Σε μια συγκεκριμένη ηλικία, όταν ακούς μια καλή πρόταση, δεν μπορείς να αρνηθείς. Είχα αποφασίσει να φύγω από τον Παναιτωλικό, στον οποίο ήμουν επί τρεις σεζόν. Επέλεξα την Καλλονή, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε την απέχθειά μου. Η Καλλονή είναι ο μόνος σύλλογος σε όλη μου την καριέρα, που τίποτα δε με γοήτευσε από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα! Πριν υπογράψω κάπου, πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη της επιλογής μου. Η Καλλονή είναι η μόνη επιλογή, για την οποία μετανιώνω στη ζωή μου. Συνάντησα ανθρώπους, που θα τους χαρακτήριζα το λιγότερο περίεργους, σε όλα τα επίπεδα. Ένας σύλλογος με παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις, που γενικότερα μόνο επαγγελματικός δεν ήταν. Αισθάνθηκα ανακούφιση, όταν αποχώρησα…”

Αναμφίβολα, το να δηλώνει αηδιασμένος ένας ποδοσφαιριστής του βεληνεκούς του Καμαρά για το πέρασμά του από τη Λέσβο, είναι κάτι που δεν τιμά την ΑΕΛΚ. Δεν πρόκειται για κάποιον τυχαίο ξένο ποδοσφαιριστή, αλλά για έναν σούπερ σταρ στη Σενεγάλη, με μακρά θητεία στην Αγγλία σε Γουίγκαν, Γουλβς, Σαουθάμπτον, Γουεστ Χαμ, στη Σκωτία με τη Σέλτικ, στην Ελβετία με Γκρασχόπερς και Ξαμάξ, αλλά και στη γαλλική Σεντάν, που αγωνίστηκε σε περισσότερα από 500 ματς σε όλη του την καριέρα, σκοράροντας 140 φορές.

Ήταν μάλιστα η πρώτη μεταγραφική κίνηση της ΑΕΛΚ εκείνο το καλοκαίρι, μια επιλογή κατασταλαγμένη, με προεργασία και άμεσες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της. Τα όσα ακολούθησαν πάντως στο σύλλογο της Καλλονής, με τον υποβιβασμό ένα χρόνο αργότερα και τις μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες σε παίκτες, είναι ενδεικτικά της κατάστασης που βίωσε και ο Καμαρά στη διάρκεια της παραμονής του στην ΑΕΛΚ, στο ξεκίνημα δηλαδή της κρίσης σε οικονομικό επίπεδο, που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα τις πολλές προσφυγές παικτών και τις μεγάλες οφειλές προς τρίτους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected