Κατηγορίες
Basket

Απίστευτη η Εθνική, επικράτησε με…62 πόντους διαφορά της Αλβανίας!

164323xlargeΧαρακτήρα… προπόνησης είχε και η τρίτη αναμέτρηση της Εθνική Νέων Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ Β’ Κατηγορίας της Χαλκίδας, κάνοντας «φύλλο και φτερό» με 97-35 την Αλβανία στο «Τάσος Καμπούρης».

Όπως αναφέρει το basketblog, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης σε όλη της τη διάρκεια, χάρη σε ακόμη ένα εξαιρετικό αμυντικό παιχνίδι που έδωσε το ρυθμό για ένα «σόου» στην άλλη πλευρά του παρκέ και με τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας στο τουρνουά, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Βασίλη Τολιόπουλο, να είναι για ακόμη μία φορά σε «κέφια».

Το παιχνίδι

Η «τροχιά» που θα έπαιρνε ο αγώνας, φάνηκε στα πρώτα τέσσερα λεπτά, όταν η Εθνική μας ξεκίνησε με ένα σερί 0-9. Μοναδική ουσιαστικά αντίδραση των Αλβανών, ήταν η απάντηση με ένα σερί 7-0, χωρίς όμως να μπορούν επ’ ουδενί να σταματήσουν τον για ακόμη μία φορά τρομερό Τολιόπουλο. Ο τελευταίος, έχοντας 12 πόντους, ήτοι πάνω από τους μισούς στην πρώτη περίοδο, οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ελληνική ομάδα, μαζί με την άμυνά της (9-23).

Οι αντίπαλοί μας, όποτε έβρισκαν λύσεις, ήταν κυρίως έξω από τη γραμμή των 6.75 και στο δεύτερο δεκάλεπτο, η απόσταση των 14 πόντων που ολοένα αυξανόταν, έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετούς παίκτες που δεν αποτελούν τα μεγάλα μας επιθετικά «όπλα», όπως ο Λούντζης και ο Δίπλαρος, να μπουν στην «εξίσωση». Ο Χαραλαμπόπουλος είχε επίσης βρει το ρυθμό του και κάπως έτσι εξηγείται απολύτως δικαιολογημένα το +28, με το οποίο πήγαμε στα αποδυτήρια (20-48).

Στα σουτ τριών πόντων των Αλβανών, που συνέχιζαν με κύριο εκφραστή τον Ταφλάϊ, να αποτελούν σχεδόν μοναδική «πηγή» σκοραρίσματος, απαντούσε ο Χαραλαμπόπουλος και τα πέντε ομαδικά φάουλ που είχαν κάνει οι γείτονές μας από πολύ νωρίς, αξιοποιήθηκαν από τους παίκτες μας. Ο Κώττας πήρε την μπάλα αρκετές φορές κάτω από το καλάθι και είτε σκοράροντας είτε πηγαίνοντας στη γραμμή των βολών, αύξησε την απόσταση στο +35, σε συνδυασμό με ακόμη ένα εξαιρετικό αμυντικό δεκάλεπτο (31-66).

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι ο αγώνας είχε τελειώσει… από το πρώτο πεντάλεπτο, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου συνέχισαν να πιέζουν αφόρητα στην άμυνά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Αλβανοί να σκοράρουν το πρώτο τους καλάθι στο τελευταίο δεκάλεπτο στα 82″ πριν το φινάλε, καθώς και να πάρουμε ρυθμό, ώστε να φτάσουμε σε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 4-31, κλείνοντας εμφατικά την αναμέτρηση.

Δεκάλεπτα: 9-23, 20-48, 31-66, 35-97

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected