Κατηγορίες
Super League 1

Άγιαξ – Ηρακλής 1-1

perone-665x363Νέα βελτιωμένη εμφάνιση που αφήνει αγωνιστικές υποσχέσεις για το μέλλον πραγματοποίησε σήμερα (28/7) ο Ηρακλής στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ, κόντρα στον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1.

Όπως αναφέρει το bluarena, οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 18′ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζίφκοβιτς το οποίο κέρδισε ο ίδιος μετά από ανατροπή που έκανε ο Τσότρας, για να ισοφαρίσει ο Εμάνουελ Περόνε στο 45′ έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Λεοζίνιο.

Οι «κυανόλευκοι» πάντως αν και τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δέχθηκαν πίεση και δυσκολεύτηκαν να βγάλουν αντεπιθέσεις στην κόντρα, είχαν δοκάρι στο 12′ με σουτ του Λεοζίνιο που σημάδεψε το οριζόντιο και εν’ συνεχεία στο 45′ ισοφάρισαν το γκολ του Ζίφκοβιτς από το 12′, με ωραίο γκολ του Περόνε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη με τον Ηρακλή να χάνει κλασσικές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα σε προσπάθεια του Μπικιάρη στο 50′ η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, κεφαλιά του Αμαραντίδη, έπειτα από σέντρα του Σαραμαντά δεν βρήκε τον στόχο. Από την άλλη πλευρά ο Άγιαξ πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο με δύο διαδοχικές προσπάθειες του Ζίφκοβιτς. Η πρώτη (81′) σταμάτησε πάνω στο Περνίς, ενώ στη δεύτερη ο επιθετικός των Ολλανδών, πέρασε μεν τον γκολκίπερ του Ηρακλή, αλλά το πλασέ του απομάκρυνε σε κόρνερ ο Λάσκαρης με ωραία προβολή.

Λίγο πριν τις καθυστερήσεις, ο Πασάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με έναν παράδοξο τρόπο καθώς η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του έπειτα από βολέ του γκολκίπερ του Άγιαξ, ο διαιτητής όμως το ακύρωσε και έδειξε κίτρινη κάρτα στον χαφ του Ημίθεου προκαλώντας διαμαρτυρίες. Κατά την διάρκεια του αγώνα, είχαμε και την αδιαθεσία του ενός εκ των βοηθών διαιτητή, ο οποίος στο 30′ εγκατέλειψε και την θέση του πήρε άνθρωπος από τον πάγκο του Άγιαξ.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Α’ Ημιχρόνου): Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Τσότρας, Ιντζόγλου, Ρότας, Μοντέιρο, Δούμτσιος, Λεοζίνιο, Περόνε

ΗΡΑΚΛΗΣ (Β’ Ημιχρόνου): Περνίς, Τσότρας, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Κυριακίδης (αρχηγός), Αγγελόπουλος, Ανδρεόπουλος, Αμαραντίδης, Καλφούτζος, Πασάς, Μπικιάρης

ΑΓΙΑΞ: Andre Onana, Deyovaisio Zeefuik, Matthijs de Ligt, Terry Lartye Sanniez, Mauro Savastano, Frenkie de Jong, Vaclav Cerny, Daley Sinkgraven, Zivkovic, Abdelhak Nouri, Robert Muric

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected