Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ 2-1 (vid+tweets)

CpwpYGiXEAA6f23Ένα αυτογκόλ του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πάντι Μακ Νερ τρία λεπτά πριν το φινάλε ανακούφισε τον Πεπ Γκουαρντιόλα στο ντεμπούτο του στον πάγκο των «πολιτών» (2-1 την Σάντερλαντ)

Τα σενάρια που φτιάχνει καμιά φορά η ζωή ξεπερνούν και την πιο διεστραμμένη φαντασία. Την Πέμπτη το βράδυ ο Ζοσέ Μουρίνιο «ξεφορτώθηκε» έναν από τους παίκτες που είχε στην μαύρη του λίστα, τον Πάντι Μακ Νερ που βρήκε νέα ποδοσφαιρική στέγη στην Σάντερλαντ μετά από μία ολάκερη ζωή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Πού να ‘ξερε ο special one πως με αυτή την φαινομενικά ανώδυνη αποχώρηση θα βοηθούσε τον Πεπ Γκουαρντιόλα και την Μάντσεστερ Σίτι να γλιτώσουν από ένα απίθανο κάζο στην πρεμιέρα τους με τις «μαύρες γάτες»; Ένα αυτογκόλ του 21χρονου Βορειο-Ιρλανδού αμυντικού τρία λεπτά πριν το τέλος ανακούφισε τον Πεπ και το μπλε κομμάτι του Μάντσεστερ που έχει κάθε λόγο να ευχαριστεί το κόκκινο!

Ο Πεπ με το καλημέρα έφερε τακτική επανάσταση στους «πολίτες» κι άλλαξε όσα δεν είχαν αλλαχθεί επί μία δεκαετία! Ο Κόλαροφ ξεκίνησε ως στόπερ (!) πλάι στον Στόουνς. Οι δύο μπακ (Σανιά, Κλισί) γίνονταν εσωτερικοί μέσοι σε φάση δημιουργίας. Ο Σίλβα γύρισε πολύ χαμηλά στα χαφ, ο Αγκουέρο έπαιξε ως ψευτοεννιάρι και ο Φερναντίνιο προσπάθησε να μιμηθεί τον ρόλο του Τσάβι δημιουργώντας αμέτρητα τρίγωνα. Το πιο απρόβλεπτο; Στον πάγκο ο Χαρτ και γάντια βασικού στον Καμπαγέρο.

Στα χαρτιά το νέο πακέτο έμοιαζε πολύ ελκυστικό και ιντριγκαδόρικο. Στην πράξη, το μοντέλο θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να γίνει λειτουργικό. Οι «πολίτες» βρήκαν νωρίς το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση του Αγκουέρο (4’), όμως δεν μπόρεσαν να συνδυάσουν την ατελείωτη κατοχή, με καθαρές φάσεις.

Σταδιακά, η άκρως παραδοσιακή Σάντερλαντ του Σαμ Αλαρντάις άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, να γίνεται όλο πιο θαρραλέα και να απειλεί. Στο 71ο λεπτό, ο Ρόντγουελ βρήκε την τρύπα ανάμεσα στους δύο στόπερ, ο Ντεφόε εκτέλεσε και η Μάντσεστερ Σίτι πάγωσε (1-1).

Τα πάντα έδειχναν ισοπαλία, αφού οι «πολίτες» έμοιαζαν λιγάκι πελαγωμένοι, όμως η Σάντερλαντ έβγαλε μόνη τα μάτια της. Η δυνατή παράλληλη σέντρα του Νάβας πέτυχε τον Μακ Νερ στο κεφάλι κι εκείνος έγραψε άθελά του το 2-1, που λύτρωσε τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος μάλλον περίμενε λιγάκι πιο ξεκούραστο ντεμπούτο. Σιγά – σιγά θα καταλάβει πως στην Αγγλία δεν υπάρχουν εύκολα ματς…

δείτε βίντεο με τα γκολ στo SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected