Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Ρήγας Φεραίος – Ολυμπιακός Βόλου 0-1

756bf499cf200259c4cab073fde5efce_LΑκόμα ένα νικηφόρο φιλικό για τον Ολυμπιακό Β., που κέρδισε τον Ρήγα, με τέρμα του Σταύρου στο 45′ και συνέχισε το σερί του.

Όπως αναφέρει το magnesiasports, οι δύο ομάδες είχαν καλή παρουσία στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός είχε το γκολ της νίκης και ο Ρήγας κάποιες καλές στιγμές, ξεκινώντας καλύτερα τον αγώνα. Στην επανάληψη από τη μία οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους, δίχως να μπορούν να τους εκμεταλλευτούν, προκειμένου να δημιουργήσουν ευκαιρίες για κάποια ακόμα τέρματα, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι δε μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά για το γκολ της ισοφάρισης.

Πριν την έναρξη οι παίκτες και των δύο ομάδων απέθεσαν ένα λουλούδι σε τραπέζι με την εικόνα του εκλιπόντος Γιώργου Καλόγηρου, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά,  ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Είχε την υπεροχή και το γκολ ο Ολυμπιακός στο πρώτο, επικίνδυνος ο Ρήγας

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας επέλεξε για το αρχικό του σχήμα, σε μία διάταξη 4-2-3-1, τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Στουρνάρα, αριστερό τον Μανάλη, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τέλλος και Κωστόπουλος. Αμυντικοί μέσοι ξεκίνησαν οι Πότσι και Σταύρου, μπροστά τους ως “δεκάρι” εκινείτο ο Ντα Κόστα, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Δωματάς από τα αριστερά και Μπρίτος δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Κώστας Φλίγκος.

Από την άλλη για τους γηπεδούχους, ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε ένα αρκετά επιθετικό σχήμα, με 4-4-2 και τον Κεφαλά τερματοφύλακα, δεξιά στην άμυνα τον Χατζηαναθανασίου, αριστερά τον Σπαθή και στο κέντρο της άμυνας τους Μπόρα και Γκάγκα. Κεντρικά χαφ ήταν οι Αλεξίου και Γεωργατζής, με τους Γκίκα και Κυπτίου να αγωνίζονται στις πτέρυγες, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με αντίθετο πόδι. Ως επιθετικό δίδυμο επιλέχθηκαν οι Τζοβάρας και Τσελεπής.

Το πρώτο μέρος βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερη διάθεση να επιτεθεί μετά τα πρώτα λεπτά, έχοντας την κατοχή της μπάλας, τις περισσότερες τελικές προσπάθειες και φυσικά το γκολ. Από την άλλη, ο Ρήγας μπορεί να είχε αμυντικό κυρίως προσανατολισμό, αλλά είχε κι αυτός μερικές πολύ καλές στιγμές, προκειμένου να πετύχει κάποιο τέρμα.

Με το “καλημέρα”, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μόλις λεπτό, το σουτ του Κυπτίου απομάκρυνε χαμηλά ο Κατσούλης, με τον Χατζηαθανασίου προ ανυπεράσπιστης εστίας, να στέλνει με δυνατό σουτ τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 13′, ο Ολυμπιακός απάντησε στη μεγάλη ευκαιρία του Ρήγα, όταν ο Μπρίτος βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κεφαλά εντός περιοχής, με τον επιθετικό των ερυθρολεύκων να πραγματοποιεί κακή επιλογή και να “σπάει” τη μπάλα αριστερά στο Δωματά, αντί να “τελειώσει” μόνος του τη φάση, με τον Χατζηαθανασίου να προλαβαίνει τη μπάλα και να διώχνει.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Ρήγας έχασε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία για το 1-0. Ο Κυπτίου βρέθηκε κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού από τα δεξιά, σέντραρε, με τον Κατσούλη να πραγματοποιεί άστοχη έξοδο και να δίνει την ευκαιρία στον Μπόρα, που βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι, να απειλήσει με το κεφάλι μπροστά σε κενή εστία, αλλά η προσπάθειά του πήρε παράλληλη τροχιά από το τέρμα και κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο του Ολυμπιακού.

Στο 24′, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και πάλι στην καλή στιγμή της ομάδας του Βελεστίνου, με μία εξίσου σημαντική ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε όμορφα τη μπάλα, με τον Ντα Κόστα να βγάζει τον Φλίγκο “φάτσα” με τον Κεφαλά, με τον ποδοσφαιριστή των ερυθρολεύκων να πραγματοποιεί ένα σουτ, υπό την πίεση και του Γκάγκα, που κατέληξε πολλά μέτρα άουτ πάνω από την εστία.

Από ‘κει και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, οι καλές φάσεις των πρώτων 25 λεπτών έλειψαν, με το μοτίβο της αναμέτρησης να παραμένει ακριβώς ίδιο και τις δύο ομάδες να παραμένουν προσηλωμένες στο αγωνιστικό τους πλάνο, δηλαδή τον Ολυμπιακό να επιτίθεται και τον Ρήγα να περιμένει κυρίως τον αντίπαλο πίσω από τη μπάλα.

Τελικώς, η επόμενη μοναδική καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν το γκολ του Ολυμπιακού, που πέτυχε ακριβώς με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών ο Σταύρου. Ο Δωματάς ήταν αυτός, συγκεκριμένα, που πρώτος επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Κεφαλά να απομακρύνει ασθενώς και τον αμυντικό μέσο των φιλοξενουμένων να προλαβαίνει τον Χατζηαθανασίου και να πλασάρει σε κενή εστία για το 0-1.

Χωρίς πολλές φάσεις το δεύτερο 45λεπτο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, πραγματοποιήθηκαν αρκετές αλλαγές. Οι γηπεδούχοι, σε συνδυασμό με την αλλαγή προσώπων, πραγματοποίησαν και αλλαγές στην τακτική τους. Συγκεκριμένα, το 4-4-2 μετατράπηκε σε 4-2-3-1, με την αμυντική διάταξη να παραμένει ίδια, τους Αλεξίου και Γεωργατζή να παραμένουν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τον Γκίκα να κινείται ως “δεκάρι”, τους Ζαχαράκη και Γουτούλη να αγωνίζονται στα άκρα και τον Τσελεπή να μένει μόνος του ως “αιχμή του δόρατος”. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν μόνο σε αλλαγές ποδοσφαιριστών, δίχως κάποιες εσωτερικές ανακατατάξεις.

Οι καλές στιγμές στην επανάληψη δεν ήταν πολλές, με τον Ρήγα να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και τον Ολυμπιακό να βρίσκει περισσότερους χώρους, δίχως όμως να τους εκμεταλλεύεται, αφού πολλές τελικές πάσες δεν περνούσαν από τους κεντρικούς αμυντικούς του Ρήγα.

Στο 48′, ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Γκίκα εκτός περιοχής με το αριστερό μετα από στρώσιμο του Σπαθή σε φάουλ πέρασε πάνω λίγο από το οριζόντιο δοκάρι, με τον Κατσούλη να ελέγχει την πορεία της μπάλας. Είκοσι λεπτά αργότερα, ένα ακόμα σουτ του Χατζή πέρασε ψηλά άουτ, χωρίς να απειλήσει τον πορτιέρο των ερυθρολεύκων.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 75′, με μία σέντρα-σουτ του Φελίπε Ντα Κόστα από τα δεξιά να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Παπαγιάννη να διώχνει καλού-κακού, με το ένα χέρι σε κόρνερ. Δώδεκα λεπτά αργότερα, το σουτ του νεοεισελθόντα Αναστασίου από το ύψος της περιοχής με το δεξί πόδι, μπλόκαρε εύκολα ο Παπαγιάννης. Στο 88′, ήρθε η σημαντικότερη ευκαιρία του Ρήγα στο δεύτερο μέρος να ισοφαρίσει, όταν το σουτ του Ζαχαράκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε κοντά στο αριστερό “παραθυράκι” του Κατσούλη.

Τελικό σκορ 0-1, υπέρ του Ολυμπιακού, με τους δύο προπονητές να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα, με θετικά, αλλά και κάποια αρνητικά στοιχεία.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου (Τζαναβάρας): Κατσούλης, Μανάλης (63′ Αν. Κόκας), Στουρνάρας (68′ Στασινόπουλος), Τέλλος (79′ Γκίτζιας), Κωστόπουλος, Πότσι (86′ Ζαρίφης), Σταύρου (46′ Κολημήτρας), Ντα Κόστα (90′ Πατσής), Φλίγκος (89′ Αγγελής), Δωματάς (73′ Αναστασίου), Μπρίτος (46′ Ναστέφσκι)

Ρήγας Φεραίος (Μπακάλης): Κεφαλάς (46′ Παπαγιάννης), Χατζηαθανασίου (87′ Ράπτης), Σπαθής, Μπόρας (69′ Λάμπρου), Γκάγκας, Αλεξίου (83′ Καναβός), Γεωργατζής (86′ Μπακάλης), Γκίκας (64′ Χατζής), Κυπτίου (46′ Γουτούλης-90′ Χότζα), Τζοβάρας (46′ Ζαχαράκης-90′ Κουσκουρίδας), Τσελεπής (64′ Σέττος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected