Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (vid+tweets)

Cr_zIZiWEAAnz3QΗ Σίτι του εκπληκτικού Ντε Μπρούινε ήταν σαφώς καλύτερη σε όλους τους τομείς, νίκησε 2-1 τη Γιουνάιτεντ του άφαντου Πογκμπά και παρά τα δώρα του Μπράβο που έκανε εφιαλτικό ντεμπούτο. Σκόραρε ο Ζλάταν.

Όπως αναφέρει η novasport, στο πρώτο μέρος, υπήρχε μόλις μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Σίτι. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, πολύ ουσιαστική στην επίθεση και προσεκτική στην άμυνα. Και όταν λέμε άμυνα, εννοούμε στον άξονα, γιατί από τα πλάγια δεν απειλήθηκε. Οι Λίντγκαρντ και Μχιταριάν δεν εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό έκανε πολύ εύκολη τη ζωή του Γκουαρδιόλα.

Η απορία που είχαμε σχετικά με το ποια ομάδα θα πάρει την μπάλα στα πόδια της λύθηκε πολύ γρήγορα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που φέρθηκαν… εγωιστικά. Η κατοχή για τη Σίτι ακούμπησε και τα επίπεδα του 70%. Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, η Γιουνάιτεντ θα έπρεπε να στηριχθεί σε κάποια αντεπίθεση, σε κάποιοα έμπνευση ή σε λάθος των αντιπάλων της για να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Αυτό, όμως, ήρθε από την πλευρά της Σίτι με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στον αγώνα. Ο Κολάροφ έδιωαξε την μπάλα από την άμυνά του, ο Ιχεανάτσο έπιασε την κεφαλιά, ο Μπλιντ προσπάθησε με το πάσο του να διώξει, αλλά ο Ντε Μπρούινε την τσίμπησε, βγήκε τετ α τετ και δεν αστόχησε. Στη συνέχεια η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να πιέσει για να πάρει την μπάλα στα πόδια της και να δημιουργήσει φάσεις, αλλά πολύ σύντομα κατάλαβε ότι αυτή η τακτική με τη συγκεκριμένη διάταξη την άφηνε ευάλωτη στα μετόπισθεν.

Η Σίτι κατάφερε να πάρει αυτό που άξιζε στο 36′. Και πάλι ο Ντε Μπρούινε ήταν πρωταγωνιστής, με τον Βέλγο να σουτάρει από πολύ πλάγια και δύσκολη από πλευράς οπτικού πεδίου θέση, την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να φθάνει στο πόδι του Ιχεανάτσο. Ο τελευταίος ανενόχλητος την έστειλε στα δίχτυα με τον Μπλιντ να έχει και πάλι ευθύνη, αφού ξεχάστηκε, αφήνοντας τον παίκτη τυων “πολιτών” σε κανονική θέση. Ολα έδειχναν, λοιπόν, ότι ο Γκουαρδιόλα θα πήγαινε στα αποδυτήρια με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη. Ελα, όμως, που δεν είχε υπολογίσει στον Μπράβο. Τόσος ντόρος έγινε για να ξεφορτωθεί ο Ισπανός τον Χαρτ και να φέρει στην Αγγλία τον πρώην -πλέον- τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, αλλά ο τελευταίος τα έκανε μαντάρα στο ντεμπούτο του.

Δυο λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, η Γιουνάιτεντ κέρδισε ένα φάουλ, η μπάλα έφθασε στη μεγάλη περιοχή και εκεί ο πορτιέρο της Σίτι είδε το κεφάλι του Στόουνς που ορθώς πήγε να διώξει, αλλά μάλον δεν του άρεσε και αποφάσισε να το χτυπήσει. Η μπάλα στρώθηκε στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε άπαντες για το δώρο, έστειλε με γυριστό σουτ στο αγαπημένο του μέρος. Στα δίχτυα. Ο Μπράβο λίγο έλειψε να δώσει και δεύτερο δώρο στις καθυστερήσεις, αλλά αυτή τη φορά ο Σουηδός σούταρε χωρίς δύναμη. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά με τον Ζοζέ Μουρίνιο να πετάει έξω τους Λίντγκαρντ και Μχιταριάν και να βάζει στη θέση τους τους Ράσφορντ, Ερέρα. Ο Μπράβο συνέχισε να κερνάει δωράκια τους αντιπάλους του, αλλά αυτοί δεν στάθηκαν ικανοί ή τυχεροί ώστε να σημειώσουν το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Γκουαρδιόλα βλέποντας την κατάσταση να έχει αλλάξει έκανε και αυτός τις κινήσεις του βάζοντας στο ματς τους Σανέ και Φερνάντο αντί των Στέρλινγκ, Ιχεανάτσο. Η Σίτι ισορρόπησε την κατάσταση και βλέποντας την αδυναμία της Γιουνάιτεντ να κάνει παιχνίδι με τον άφαντο σε όλο το ματς Πογκμπά, άρχισε να χτυπάει στην αντεπίθεση. Στο 72′ ο Φερναντίνιο ανάγκασε τον Ντε Χέα, σε σπουδαία επέμβαση, στο 75′ ο Ντε Μπρούινε σημάδεψε και πάλι το δοκάρι μετά από θαυμάσια προσπάθεια του Σανέ και στο 76′ ο Σίλβα έπιασε ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Μουρίνιο έπαιξε το τελευταίο του χαρτί βάζοντας τον Μαρσιάλ, βγάζοντας τον Σο και αλλάζοντας το σύστημά του στην άμυνα, αλλά δεν άλλαξαν ουσιαστικά πράγματα. Ο Ζλάταν προσπάθησε δυο τρεις φορές να βάλει και δεύτερο γκολ με κορυφαία στιγμή ένα σουτ στο 93′, ο Μπράβο έδωσε και πάλι δικαίωμα, αλλά το 1-2 παρέμεινε, με τη Σίτι να παίρνει δικαίως τους τρεις βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα που άλλαξε μόνο μια πάσα (!!!) μέσα στην περιοχή των “πολιτών” σε έναν ολόκληρο αγώνα!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπεγί, Μπλιντ, Σο (82′ Μαρσιάλ), Πογκμπά, Φελαϊνί, Μχιταριάν (46′ Ράσφορντ), Ρούνεϊ, Λίνγκαρντ (46′ Ερέρα), Ιμπραχίμοβιτς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Σανιά, Στόουνς, Οταμέντι, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Σίλβα, Στέρλινγκ (60′ Σανέ), Ντε Μπρούινε (90′ Ζαμπαλέτα), Νολίτο, Ιχεανάτσο (53′ Φερνάντο)

δείτε βίντεο με τα γκολ ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected