Κατηγορίες
Basket

ΓΑΣ Βαφύρας – ΓΑΣ Έδεσσας 34-70

Χωρίς τίτλοΜε νίκη ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του ο ΓΑΣ Έδεσσας, καθώς επιβλήθηκε έκτος έδρας του ΓΑΣ Βαφύρα με 34-70.

Η ομάδα της Έδεσσας παρουσίασε ένα καλοδουλεμένο σύνολο που από την αρχή του αγώνα επέβαλε τον ρυθμό του, φτάνοντας σε μία εύκολη νίκη. Πρωταγωνιστής στην επίθεση για τον ΓΑΣ Έδεσσας αναδείχτηκε ο Γιώργος Τσολάκης, ο οποίος με 6/8 τρίποντα και συνολικά 23 πόντους «κατέστρεψε» κάθε αμυντική προσπάθεια των γηπεδούχων. Όμως μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Λαζάρου Λούση, αναδείχτηκε η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη γηπεδούχο ομάδα.

Ο κόουτς Λούσης ξεκίνησε τον αγώνα με του Βεκόπουλο, Λούση, Δημητρόπουλο, Χαραλαμπίδη και Δοδόπουλο ενώ ο κόουτς του Βαφύρα Σαραπτσής, με τους Λάλλα,  Καραμπατάκη, Μαντζόλη, Κουρκούτα και Τσιμήτρη.

Ο αγώνας ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες, που στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, προσπαθούσαν να βρουν τα «πατήματα» τους κυρίως στην επίθεση.  Σταδιακά ο ΓΑΣ Έδεσσας βρήκε λύσεις με τους Χαραλαμπίδη Μαλλιάρη, παίρνοντας διαφορά 5 πόντων 5:23΄΄ πριν την λήξη του 1ου δεκαλέπτου (2-7). Στη συνέχεια και ενώ η ομάδα της Έδεσσας έπαιζε εξαιρετική άμυνα, βρήκε επιθετικές λύσεις από τους Δοδόπουλο και Τσολάκη με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να τελειώσει με τον ΓΑΣ Έδεσσας να προηγείται με 8-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο αγώνας συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό. Ο Κουρκούτας σκόραρε για τον Βαφύρα αλλά να είναι απελπιστικά μόνος. Ενώ από την ομάδα της  Έδεσσας  υπήρχε «πολυφωνία» στην επίθεση καθώς σκόραραν όλοι οι παίκτες της ομάδας που είχαν συμμετοχή.  Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Έδεσσας να προηγείται με 18-35, βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση.

Στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου η ομάδα του Βαφύρα προσπάθησε με πίεση στα 3/4 του γηπέδου να αλλάξει την μορφή του αγώνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς οι παίκτες του ΓΑΣ Έδεσσας κατάφεραν να αντεπεξέλθουν. Με τον Τσολάκη να «βομβαρδίζει» από την περιφέρεια  και συνολικά η ομάδα να παίζει καλή άμυνα, η διαφορά συνέχεια ανέβαινε.

Το τέλος του αγώνα βρήκε νικήτρια την ομάδα της Έδεσσας με διαφορά 36 πόντων (34-70) γεμίζοντας χαμόγελα τους ανθρώπους της ομάδας.

Διαιτητές: Σαρακενίδης – Χρυσάφης.

Τα δεκάλεπτα:8-16, 18-35, 27-49, 34-70 τελικό.

ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ (Σαραπτσής) Ζαμάνης 1, Λάλλας, Καραμπατάκης, Μαντζόλης, Σιώκας 2, Κουμπατσιάρης, Κουρκούτας 18(2), Ψαρρός 4, Ελευθεριάδης, Παπαδόπουλος 2, Τσερβίστας 5, Τσιμήτρης 2

ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: (Λούσης) Μποζίνης 2, Γεωργιάδης 5(1), Βεκόπουλος 2, Λούσης 5(1),  Δημητρόπουλος 2, Μπίκου, Χαραλαμπίδης 16, Τσολάκης 23(1),  Μαλιάρης 6(1), Δαφνής,  Αδάμ, Δοδόπουλος 9

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected