Super League 1

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ 1-1

imageΙσοπαλία με σκορ 1-1 απέσπασε η ομάδα της ΑΕΛ στην αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο “Θ. Κολοκοτρώνης” μια ισοπαλία παλικαρίσια για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

Οι “βυσσινί” βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 με αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο Κύζας και ενώ στην ίδια φάση έδειξε απευθείας κόκκινη στον αρχηγό της ΑΕΛ Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς αναγκάζοντας την λαρισινή ομάδα να συνεχίσει με 10 παίκτες.

Όπως αναφέρει το athleticlarissa.gr, παρά το γεγονός αυτό η ΑΕΛ έπαιξε ψυχωμένα και παλικαρίσια, κυρίως στην επανάληψη και έτσι κατάφερε να πάρει έναν υπερπολύτιμο βαθμό, ενώ από το 75′ και μετά ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με το “2”.

Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο το ματς θα μπορούσε να τελειώσει και στο πεντάλεπτο 50-55 όταν οι Αρκάδες είχαν κλείσει την ΑΕΛ στα καρέ της και απειλούσαν συνεχώς, αλλά τον Ξενοδόχοβ να δηλώνει παρών όποτε χρειάστηκε.

Ο Αστέρας απείλησε πρώτος στην αναμέτρηση καθώς μόλις στο 7’ το δυνατό σουτ του Τσουκαλά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοβ. Στο 13’ ο Τσιλιανίδης με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Φερνάντες και αυτός τον Τσουκαλά που σούταρε με την μια αλλά τον πορτιέρο της ΑΕΛ να μπλοκάρει.

Στο 17’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-0 όταν ο Ιωαννίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον Κύζα να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο παθών που ψύχραιμα άνοιξε το σκορ. Στην φάση αυτή είχαμε και την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς φάση στην οποία υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 22’ για το 1-1 όταν ο Ναζλίδης έκανε εκπληκτικό σουτ στην κίνηση, εξίσου θεαματική και η επέμβαση του Ντοναρούμα.

Το γεγονός ότι έμεινε με 10 η ΑΕΛ έφερε τον Αστέρα να επιτίθεται με σκοπό το 2-0 που θα του έδινε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας για την συνέχεια και έτσι στο 38’ είχε δοκάρι όταν ο Δημούτσος είδε εκτός εστίας τον Ξενοδόχοβ, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Υπο δυνατή βροχή το δεύτερο μέρος στο οποίο ο Σάκης Τσιώλης έριξε στην μάχη τον Ντοντό αντί του Μαρουκάκη με σκοπό ο Βραζιλιάνος να πιέσει και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να κάνει φάσεις η ΑΕΛ.

Πάντως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της επανάληψης ανήκε στους Αρκάδες όταν ύστερα από σέντρα του Γιαννούλη στο 50’ ο Φερνάντες έκανε την κεφαλιά με τον Ξενοδόχοβ να διώχνει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Ιωαννίδης έπιασε ωραία κεφαλιά όμως και πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ δήλωσε παρών διώχνοντας σε νέο κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 54’ νέα ευκαιρία για τους Αρκάδες, οι οποίοι έκλεισαν την ΑΕΛ στην περιοχή της και δεν είναι υπερβολή ότι ο Ξενοδόχοβ έπαιζε μόνος του την ομάδα του Αστέρα. Έτσι στο λεπτό αυτό δήλωσε παρών στο φαλτσαριστό σουτ του Τσουκαλά και ενώ ένα λεπτό αργότερα από το κόρνερ του Καλτσά που πήρε φάλτσα δεν αιφνιδιάστηκε διώχνοντας εκ νέου σε κόρνερ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε απόρροια και της πολύ δυνατής βροχής που έπεφτε στην Τρίπολη, ενώ ο Σάκης Τσιώλης έριξε στην μάχη και τον Δημήτρη Καπό σε μια προσπάθεια να ανέβει όσο μπορεί επιθετικά η ΑΕΛ και να ψάξει το 1-1.

Η ΑΕΛ ανέβηκε καθώς δεν είχε τίποτα να χάσει και ο Θωμάς Ναζλίδης στο 75’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που κατέληξε σε κόρνερ, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους γηπεδούχους. Από την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα πέρασε νέο κόρνερ στο οποίο ο Ντοντό έπιασε την κεφαλιά με τον Ντοναρούμα να αποκρούει και στην συνέχεια τον Δημούτσο να ανατρέπει τον Αναστασόπουλο και τον Κύζα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης που έφερε στο 77’ το ματς στα ίσια.

Έξι λεπτά αργότερα η ομάδα του Τσιώλη κέρδισε φάουλ με τον Ντοντό να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και τον πορτιέρο των Αρκάδων να διώχνει, ενώ στο 85’ μεγάλη ευκαιρία και για τους γηπεδούχους για το 2-1 με τον Στανισάβλιεβιτς να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοβ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμής της αναμέτρησης με το 1-1 να αποτελεί το τελικό σκορ που φέρνει την ΑΕΛ στους 9 βαθμούς, έναντι 13 της ομάδας του Ελευθερόπουλου.

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (81’ Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης (62’ Μάσα), Καλτσάς, Φερνάντες (69’ Ιγκλέσιας), Ιωαννίδης.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Μονιάκης, Ρέντζας (65’ Καπός), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Αβραάμ (32’ Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Ναβάρο, Μαρουκάκης (46’ Ντοντό).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected