Α ΕΠΣ Ημαθίας

Κεραυνός Επισκοπής – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 0-1

15184066_10208091686230071_1794618699_o

Οι πρώτοι 11 του Μέγα Αλέξανδρου που πήραν τη σπουδαία νίκη στην Επισκοπή

Αυτός που προσβλέπει στον τίτλο, για να τον κατακτήσει πρέπει να κάνει μεγάλες νίκες και μία από αυτές πέτυχε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων.

Η 7η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου, φέρνει τους “πράσινους” στην κορυφή της βαθμολογίας και παράλληλα με το ρεπό της ΑΕ Αλεξάνδρειας, αύξησαν τη διαφορά στους τρεις βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, μπροστά σε 400 και πλέον φίλους του, ο Κεραυνός Επισκοπής δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη, χάνοντας την επαφή με την κορυφή και ενώ ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, αυτό στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας με τον τοπικό ΠΑΟΚ.

Κρίνοντας την γενικότερη εικόνα του αγώνα αλλά και πιο συγκεκριμένα τις δύο ομάδες, στο…ζύγι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αυτός που είχε την υπεροχή. Δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε (και πάλι) ο Γιώργος Κίτσας (το 20ο στο φετινό πρωτάθλημα), αλλά και η τακτική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων στον αγωνιστικό χώρο, όντας πολύ καλά διαβασμένος απέναντι στα ατού των γηπεδούχων.

14992060_1081437075306025_5310872921193925581_n1

Δεν κατάφερε να δώσει χαρά στους φιλάθλους ο Κεραυνός

Με επίκεντρο στο να μπλοκάρουν την κάθετη κίνηση του ιδανικού για τέτοιο τρόπο παιχνιδιού Βασίλη Γιαουτζή αλλά και να αποτρέψουν να πάει η μπάλα στους Ντέλλα και Παραστατίδη, οι “πράσινοι” απέκτησαν προβάδισμα τον αγωνιστικό χώρο, το οποίο και εκμεταλλεύτηκαν στο 67′ με το τέρμα του Κίτσα.

Μοιρασμένο το πρώτο 45λεπτο

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες επιδόθηκαν περισσότερο σε παιχνίδι κέντρου και όσες προσπάθειες κι αν ξεκίνησαν, έπεσαν πάνω είτε στην αντίπαλη άμυνα είτε ολοκληρώθηκαν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το πάθος ξεχείλιζε και από τις δύο ομάδες, η θέληση για τη νίκη ήταν φανερή σε αμφότερες ωστόσο πέρα από ένα καλό σουτ του Μπουρνάζη που κατέληξε άουτ αλλά και ένας ωραίος συνδυασμός ΖωγράφουΚίτσα και σουτ του τελευταίου, δεν σημειώθηκαν άλλες ευκαιρίες.

“Σκακιέρα” το δεύτερο

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, φάνηκε πως το ματς θα εξελισσόταν σε μια μάχη τακτικής. Ο Γερμανός Σιαφαρίκας επέλεξε να αλλάξει τον Μπουρνάζη με τον Ουρούτσι, θέλοντας να “φρεσκάρει” την επίθεση (η νίκη άλλωστε ήταν αυτοσκοπός) ενώ από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Ντάμτσιος πέρασε στο παιχνίδι τον Ηλία Αθανασιάδη στη θέση του Παντριά, προσθέτοντας περισσότερη ταχύτητα από τα άκρα.

Από τον υψηλόσωμο μεσοαμυντικό ξεκίνησε και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, καθώς η σέντρα του έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Κίτσα να κάνει το άλμα στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά να νικήσει τον Σταματέλο, ο οποίος βρήκε τη μπάλα κι αν αυτή κατέληγε εκτός εστίας, θα μιλούσαμε για την απόκρουση της χρονιάς!

Λίγο νωρίτερα, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε μια καλή στιγμή με τον Κιρκιλιανίδη, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ ενώ στο ο Γκελοσάνι, λίγο πριν αποχωρήσει δίνοντας τη θέση του στον Τασιώνα, είχε ένα σουτ με προϋποθέσεις το οποίο κατέληξε άουτ.

15182425_1483186491711027_757304516_o

Πολύς κόσμος στο γήπεδο σήμερα, ανάμεσα τους και 80-100 εκδρομείς από τα Τρίκαλα

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι ρίσκαραν στο έπακρο, όμως το γκολ που έψαχναν δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα μετά τον αγώνα να υπάρχει κατήφεια για το αρνητικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, όμως οι πανηγυρισμοί και τα συγχαρητήρια, έδιναν και έπαιρναν, απόλυτα λογικό βεβαίως καθώς ο Μέγας Αλέξανδρος απέκτησε προβάδισμα (πρωταρχικά) για τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Τρέβλας, με βοηθούς τους κ.κ. Κελεσίδη και Παπαδάκη.

Συνθέσεις

Κεραυνός Επισκοπής : Σταματέλος, Παπαδόπουλος (70′ Πασχάλης), Ορφανίδης Λ., Μπλούκας, Μανδάλης, Βοτάρης, Γιαουτζής, Παραστατίδης, Γκελοσάνι (76′ Τασιώνας), Ντέλλας, Μπουρνάζης (56′ Ουρούτσι).

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Ιωακειμίδης, Παντριάς (55′ Αθανασιάδης Η.), Πετκάκης, Τασίδης, Κιρκιλιανίδης, Ταταρίδης, Ζωγράφος, Ποτουρίδης (82′ Σερμπίνης), Κουκουράκης, Κίτσας, Πατατούκας (71′ Σούρλας Δ.)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected