Α ΕΠΣ Ημαθίας

Τα βλέμματα στο ντέρμπι της Αλεξάνδρειας! Δείτε το pregame του SportsUp για την 20η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας!

Με την αυριανή 20η αγωνιστική στην Α1 Ερασιτεχνική ολοκληρώνονται τα 2/3 της φετινής σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας.

Η μάχη για την άνοδο στη Γ Εθνική, η οποία από φέτος είναι απευθείας χωρίς τη διαδικασία των μπαράζ, βρίσκεται στην κορύφωση της, σε αντίθεση με αυτήν για την παραμονή στην κατηγορία, όπου μετά τα τελευταία αποτελέσματα, τα πράγματα είναι αρκετά πιο ξεκάθαρα.

Το πιο σπουδαίο παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, όπου ο ΠΑΟΚ ως τυπικά γηπεδούχος, θα κοντραριστεί με τη συντοπίτισσα ΑΕΑ, που προέρχεται από το απόλυτο…κρύο-ζέστη μετά την ισοπαλία στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων αλλά και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, έπειτα από τη νίκη της στην Επισκοπή κόντρα στον τοπικό Κεραυνό.

Οι “πράσινοι” θέλουν μόνο νίκη ώστε να παραμείνουν στο -1 από την κορυφή (εφ όσον βεβαίως η ομάδα των Τρικάλων επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί με αντίπαλο τη Δόξα Λιανοβεργίου), σε αντίθεση με τον “δικέφαλο”, που αγωνίζεται πλέον για το γόητρο.

Ας δούμε τα τελευταία νέα των 14 ομάδων, 24 ώρες πριν την έναρξη της 20ης αγωνιστικής, την οποία και πάλι θα παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ από το SportsUp.

Τo pregame είναι μία προσφορά :Χωρίς-τίτλο1Agroexelixis : Η εταιρία που έχει ανοίξει τις πόρτες της στον αγρότη από το 2008 και είναι πρωτοπόρα εταιρία στη μελέτη επίβλεψη υποστήριξη και φυτοροστασία

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Διαβατού

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 38.67 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2015/2016, 2-1 | 2014/2015, 1-3

Ατρόμητος Διαβατού

Προπονητής : Παύλος Ζερδαλής – Κώστας Παγγούρας

Θέση στο πρωτάθλημα : 7η, 23 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : –

Σχόλιο : Και πάλι στην 7η θέση οι “κυανόλευκοι” μετά τη νίκη τους κόντρα στον Ολυμπιακό Νάουσας. Μοναδικός στόχος για τους την ομάδα των Ζερδαλή-Παγγούρα η 6η θέση, παρά το γεγονός πως αυτη στιγμή βρίσκονται έξι βαθμούς πίσω από τον ΓΑΣ Κοπανού “10Starbet”.

ΓΑΣ Ροδοχωρίου

Προπονητής : Δημήτρης Χαλκιάς

Θέση στο πρωτάθλημα : 4η, 35 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Νίκος Θεοδωρόπουλος, Παναγιώτης Ντατσής, Νίκος Τσαγκεράς (τραυματίες), Φρέντι Λέσι (επαγγελματικές υποχρεώσεις)

Σχόλιο : “Μεθυσμένη πολιτεία” μοιάζει το Ροδοχώρι, μετά τη σπουδαία πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ημαθίας. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά απέδειξε μετά από τρία χρόνια στην Α1 Ερασιτεχνική, βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική βελτίωση και με την παρουσία της στον τελικό, βρίσκεται πολύ κοντά και σε μια τεράστια πρόκληση. Στο πρωτάθλημα, οι “κιτρινομπλέ” βρίσκονται στην 4η θέση, με το βλέμμα μόνο…προς τα πάνω!

12901399_981572978564817_1913325533377433573_o

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Γεωργίου

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 9.79 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2014/2015 (Α2), 1-2

Απόλλων Αγίου Γεωργίου

Προπονητής : Μπάμπης Σπυριδωνίδης

Θέση στο πρωτάθλημα : 9η, 20 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Ορφανίδης (αμφίβολος λόγω τραυματισμού), Τρούπκος (αμφίβολος λόγω υποχρεώσεων)

Σχόλιο : Σημαντική η διαφορά των “πρασίνων” από την επικίνδυνη ζώνη και μια νίκη αύριο, η ομάδα του Μπάμπη Σπυριδωνίδη θα βρεθεί “αγκαλιά” με την οριστική παραμονή στην κατηγορία.

XATZH

ΓΑΣ Κοπανού 10Starbet

Προπονητής : Νίκος Αντωνάς

Θέση στο πρωτάθλημα : 6η, 29 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Αλέκος Οικονόμου, Αλέκος Χαραλαμπίδης (τραυματίες), Βασίλης Σιδηρόπουλος (αμφίβολος λόγω τραυματισμού)

Σχόλιο : “Πληγωμένοι” από τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου οι “κιτρινόμαυροι”, που πάλεψαν για την παρθενική πρόκριση στον τελικό, αλλά δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τον βασικό στόχο στον οποίο είχαν επικεντρωθεί για τη φετινή σεζόν. Πλέον, οι νίκες αλλά και η τελική κατάληξη μετρά περισσότερο στο γόητρο της ομάδας, ενώ θα αρχίσει δειλά-δειλά ο απολογισμός αλλά και ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν.

13866611_711066849033090_147466251_n

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικολάου

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 34.98 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : –

Ολυμπιακός Νάουσας

Προπονητής : Γιώργος Δασκαλάκης

Θέση στο πρωτάθλημα : 14η, 6 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Τσαμπούρης (τραυματίας), Μήτσικας Π. (επαγγελματικές υποχρεώσεις)

Σχόλιο : Η ήττα στο εξ αναβολής παιχνίδι με την Ποντιακή Νεολαία Αράχου, φέρνουν τους “ερυθρόλευκους” σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία, καθώς στα εναπομείναντα 11 παιχνίδια θα πρέπει να καλύψουν μια διαφορά 9 βαθμών, υπολογίζοντας βεβαίως και σε απώλειες των προπορευόμενων.

ΜΑΣ Βεργίνας

Προπονητής : Γιάννης Παυλίδης

Θέση στο πρωτάθλημα : 15η, ένας βαθμός

Γνωστές απουσίες : Γιαγλής (χάνει τη χρονιά λόγω τραυματισμού), Μένιος Σγούρος (τραυματίας)

Σχόλιο : Για την πρώτη φετινή τους νίκη θα αγωνιστούν οι “κιτρινομπλέ” στον Άγιο Νικόλαο, ώστε να σπάσουν το…ρόδι στη σεζόν αλλά και να ξεκολλήσουν από τον έναν βαθμό, που είναι η μέχρι στιγμής συγκομιδή της ομάδας.

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Λευκαδίων

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 6.72 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2015/2016, 2-0 | 2014/2015, 1-2 | 2013/2014, 1-0 | 2012/2013, 1-2

Αχιλλέας Νάουσας

Προπονητής : Παναγιώτης Καραμεταξάς

Θέση στο πρωτάθλημα : 11η, 17 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Μπαξεβάνος (σπουδές), Βακαλίδης (στρατευμένος), Μπράτσης (τιμωρημένος), Κοσμάς (αμφίβολος λόγω τραυματισμού), Τσαρτσίου (επαγγελματικές υποχρεώσεις)

Σχόλιο : Μοναδικός στόχος η νίκη για τους “κυανόλευκους” στο αυριανό παιχνίδι, ένα τρίποντο που θα τους εξασφαλίσει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή στην κατηγορία.

ΑΕ Χαρίεσσας

Προπονητής : Χρήστος Μποζίνης

Θέση στο πρωτάθλημα : 8η, 22 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Παμπουχίδης (τραυματίας), Φωτιάδης (τιμωρημένος)

Σχόλιο : Μακριά από την επικίνδυνη ζώνη οι “κιτρινόμαυροι”, θα επιδιώξουν το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα.

Έδρα : ΔΑΚ Αλεξάνδρειας

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : –

Πρόσφατη προϊστορία : 2015/2016, 2-1

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Προπονητής : Λευτέρης Κελεσίδης

Θέση στο πρωτάθλημα : 5η, 35 βαθμούς, Καλύτερη άμυνα εντός έδρας με 3 γκολ. Αήττητος μετά από 17 αγώνες

Γνωστές απουσίες : Διαμαντής Λαδάς (τραυματίας)

Σχόλιο : Για το γόητρο στο ντέρμπι της πόλης ο “δικέφαλος”, που αποτελεί μία από τις 4 ομάδες που “έκοψαν” βαθμούς φέτος από την συμπολίτισσα ΑΕΑ. Πολύ καλή η παράδοση για τους “ασπρόμαυρους”, που μετρούν δύο νίκες την τρέχουσα δεκαετία, 2-1 πέρσι και 1-0 τη σεζόν 2010/2011 στη Δ Εθνική.

ΑΕ Αλεξάνδρειας

Προπονητής : Κυριάκος Καρασαββίδης

Θέση στο πρωτάθλημα : 2η, 46 βαθμούς, Καλύτερη επίθεση εκτός έδρας με 35 γκολ. Αήττητη μετά από 18 αγώνες

Γνωστές απουσίες : Γιώργος Μπουκλάς (τραυματίας)

Σχόλιο : Δεν κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο στο ντέρμπι κορυφής με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, απεναντίας πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου, μετά το 0-2 στην Επισκοπή. Οι “πράσινοι” καλούνται να δώσουν το τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι, αυτή τη φορά κόντρα στον συμπολίτη ΠΑΟΚ όπου μοναδικός στόχος είναι η νίκη για να παραμείνει στο…κόλπο της ανόδου

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 8.69 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : –

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Προπονητής : Γιώργος Ντάμτσιος

Θέση στο πρωτάθλημα : 1η, 47 βαθμούς, Καλύτερη επίθεση με 64 γκολ, Καλύτερη άμυνα με 6 γκολ. Καλύτερη άμυνα εκτός με 3 γκολ.

Γνωστές απουσίες : Σάββας Αθανασιάδης (χάνει τη χρονιά), επιστρέφει ο Γιώργος Τασίδης

Σχόλιο : Η ισοπαλία στην Αλεξάνδρεια διατήρησε τους “πράσινους” στην κορυφή και πλέον μοναδικός στόχος είναι το “10×10” ώστε να πανηγυρίσουν στο τέλος την πολυπόθητη άνοδο στη Γ Εθνική.

Δόξα Λιανοβεργίου

Προπονητής : Σάκης Παγγούρας

Θέση στο πρωτάθλημα : 12η, 15 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Θωμάς Κίρτσογλου, Στέλιος Καραλάζος (τραυματίες)

Σχόλιο : Διαφορά 9 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη για τους “κιτρινομπλέ”, που τους κρατά πάντα σε εγρήγορση ενόψει της συνέχειας. Δύσκολη η αυριανή έξοδος για την ομάδα του Σάκη Παγγούρα, που θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα και ότι προκύψει.

16216164_1830027680601608_1216824450_n

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Αράχου

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 26.15 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2015/2016, 5-2

Ποντιακή Νεολαία Αράχου

Προπονητής : Χρήστος Παναγιωτίδης

Θέση στο πρωτάθλημα : 10η, 19 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : –

Σχόλιο : Οι δύο συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμους αγώνες, απομάκρυναν αισθητά τους “μπλαουγκράνα” από την επικίνδυνη ζώνη, οι οποίοι βλέπουν πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Μακροχώρι

Προπονητής : Γιώργος Απόσογλου

Θέση στο πρωτάθλημα : 13η, 15 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Μπρανιώτης (χάνει όλη τη χρονιά)

Σχόλιο : Σε ανοδική πορεία οι “ασπρόμαυροι” στις τελευταίες αγωνιστικές, εμφανίσεις που έχουν αναπτερώσει τις ελπίδες για παραμονή. Δύσκολη η αυριανή έξοδος για την ομάδα του Γιώργου Απόσογλου, που θα επιδιώξει τον βαθμό ή τους βαθμούς για να νιώσει ακόμη πιο ασφαλής στη συνέχεια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής (15.30) :

Ατρόμητος Διαβατού – ΓΑΣ Ροδοχωρίου

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΓΑΣ Κοπανού «10Starbet»

Ολυμπιακός Νάουσας – ΜΑΣ Βεργίνας

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Χαρίεσσας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – ΑΕ Αλεξάνδρειας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Δόξα Λιανοβεργίου

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – Μακροχώρι

Ρεπό : Κεραυνός Επισκοπής

δείτε ΕΔΩ τη συνολική εικόνα της Α1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected