Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

“Ζημιά” ο Φάρος στον Ηρακλή!

Αποφασισμένος για Α1 ο Φάρος, πέρασε με διπλό (μισή… άνοδος) από το Ιβανώφειο, επικρατώντας του Ηρακλή με σκορ 79-70, στο πρώτο παιχνίδι των τελικών των πλέι οφ της Α2, έχοντας τα ηνία σε όλη την διάρκεια του ντέρμπι, εγκλωβίζοντας τον «Γηραιό» (προέκυψε και τραυματισμός του Τότσιου), στο άγχος του «πρέπει» και την νευρικότητα.

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, με Σκορδίλη, Καράμπουλα, Λιακόπουλο, Δημάκο (ιδιαίτερα με την ενέργειά του και την άμυνα πάνω στον Γκαγκαλούδη), Κακαρούδη να είναι βασικοί πρωταγωνιστές, ο καθένας στον ρόλο του, η ομάδα του Κερατσινίου, που ακόμη κι όταν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, εντούτοις είχε τις λύσεις και την ψυχραιμία να διαχειριστεί την δύσκολη κατάσταση, έφτασε πια στο 2-1 στις συνολικές φετινές αναμετρήσεις με τους Θεσσαλονικείς και είναι ένα βήμα πριν πανηγυρίσει τον θρίαμβο για την άνοδο. Την οποία άνοδο, αντίθετα με πέρσι που επίσης την κέρδισε, θέλει φέτος να την αξιοποιήσει στο έπακρο, με συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία.

Και βάσει εικόνας και ποιοτικότατου γεμάτου ρόστερ (με βασικό κορμό από πέρσι), ο Φάρος δικαιούται να ελπίζει, να πιστεύει ότι έχει μια θέση στην ελίτ, ενώ φυσικά ο Ηρακλής, που κουβαλά τεράστια ιστορία και φανέλα και πολύ κόσμο, θα πρέπει και αγωνιστικά να αποδείξει ότι εκείνος πρέπει κι αξίζει να είναι ο τελικός θριαμβευτής. Επόμενη μονομαχία την προσεχή Τετάρτη στο Κερατσίνι. όπου είτε θα γίνει το 2-2, είτε με το 3-1 ο Φάρος θα πανηγυρίζει την άνοδο στην Α1. Ο Ηρακλής δεν σκοπεύει φυσικά να παραδοθεί αμαχητί, έχοντας ήδη καταγράψει μια πετυχημένη πορεία φέτος. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας απώλεια του Ηρακλή για φέτος.

Να σημειωθεί, στο φινάλε της αναμέτρησης οι φίλοι του Ηρακλή, που δημιούργησαν μια δυνατή μπασκετική ατμόσφαιρα, δεν είχαν κουράγιο, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά περισσότερο για την κακή εικόνα αγωνιστικά, όχι για παράπονα προς την ομάδα, αλλά με δυσκολία μερικοί κατάφεραν να πουν προς τους παίκτες να τους παροτρύνουν να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε η σειρά να επανέλθει για τελική (5η) μάχη στο Ιβανώφειο.

Η συνέχεια στην πράξη, με τον Φάρο να βαδίζει σε ιστορική επιτυχία με σερί ανατροπές και μπρέικ (καθώς είχε μειονέκτημα έδρας με Δούκα και Ηρακλή) και τον «Γηραιό» να μην έχει πει την τελευταία λέξη και να επιθυμεί να εξαντλήσει τις πιθανότητές του. Οπως πάντως, τόνισε, ο ισχυρός άνδρας του Φάρου, Βαγγέλης Τσάπας, η ομάδα του βαδίζει για ιστορικό ρεκόρ, αν ολοκληρώσει την αποστολή της.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΦΑΡΟΣ 70-79

Δεκάλεπτα: 11-19, 28-35, 47-55, 70-79.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλεξανδρής): Αγγελακόπουλος 11 (3), Γιαννακίδης 9 (3), Τότσιος 2, Ονάσογλου 3 (1), Δέσπος 11, Χρυσόπουλος, Γκαγκαλούδης 12, Κάτσιος, Ταουσάνης, Ρουτκάουσκας 10, Χείλαρης 5 (1), Καλαϊτζίδης 7 (1).

ΦΑΡΟΣ (Συμεωνίδης): Σκορδίλης 12, Κουντουράς, Καράμπουλας 13 (1), Μπατής, Πετροδημόπουλος, Λιακόπουλος 15, Κακαρούδης 19 (2), Βασιλόπουλος 7 (1), Δημάκος 9 (1), Κατούφας 4, Παπαδόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected