Κατηγορίες
Football League

Το ρεκόρ που κυνηγά ο Δημήτρης Μάνος και η επιστροφή Γιαγκιόζη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gentikoule, o Γιώργος Γιαγκιόζης αποτελεί την τελευταία μεταγραφή του ΟΦΗ καθώς συμφώνησε με την ομάδα για να επιστρέψει στο Ηράκλειο.

Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις με την Βέροια, όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στην ομάδα της Ημαθίας πήραν παράταση μέχρι τις 9 Μαρτίου προκειμένου να πάρουν μεταγραφή.

Ο Γιώργος Γιαγκιόζης ήταν ένας εξ’ αυτών που ήταν σε συζητήσεις με ομάδες και τελικά προέκυψε η καλύτερη κίνηση για εκείνον: Να επιστρέψει στην ομάδα που αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει προφορικά και αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές μέσα στην εβδομάδα.

Έτσι με την απόκτηση του Γιαγκιόζη ο ΟΦΗ συμπληρώνει μια τετράδα γκολκίπερ όπου όλοι διαθέτουν εξαιρετικές ικανότητες, μεγάλο ταλέντο και κυρίως πολλά χρόνια καριέρας μπροστά τους.

Το ρεκόρ που κυνηγά ο Δημήτρης Μάνος

Σταθερά… συνδεδεμένος με τα αντίπαλα δίχτυα είναι ο Δημήτρης Μάνος που υπέγραψε και τη νίκη του ΟΦΗ επί της Αναγέννησης Καρδίτσας (1-0) φτάνοντας τα 14 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές στη Football League.

Όπως αναφέρει το FL News, με αυτή την επίδοση βρίσκεται ήδη στο τοπ 10 με τις κορυφαίες επιδόσεις σκοραρίσματος παικτών του ΟΦΗ (σε μία σεζόν) στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και έχει ακόμη περιθώρια να αναρριχηθεί ψηλά στη σχετική λίστα.

Με την υποσημείωση βέβαια ότι δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά η Α’ Εθνική με τη Β’.

Στην πρώτη κατηγορία οι πιο παραγωγικοί παίκτες του ΟΦΗ στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι (με χρονολογική σειρά) οι Θαλής Τσιριμώκος: (17 γκολ σε 32 αγώνες το 1982-83 και 15 σε 30 παιχνίδια το 1984-85), Νίκος Μαχλάς (17 τέρματα σε 33 συμμετοχές το 1995-96) και Ρόναλντ Γκόμεζ (19 γκολ σε 28 παιχνίδια το 1999-00).

Το ρεκόρ βέβαια το πέτυχε -πριν ανατείλει η επαγγελματική εποχή- ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Μάλιστα, με τα 23 γκολ (ορισμένοι τού πιστώνουν 22) σε 33 αγώνες το 1976-77 έγινε πρώτος παίκτης από ομάδα της περιφέρειας που αναδείχτηκε τοπ σκόρερ στην Α’ Εθνική.

Από κει και πέρα στη Football League στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου η κορυφαία επίδοση πιστώνεται στον Πατρίκ Βουό που είχε 15 τέρματα σε 25 συμμετοχές την περασμένη σεζόν (2016-17). Οπότε ο Μάνος χρειάζεται δύο γκολ για να ξεπεράσει την επίδοση του τωρινού του συμπαίκτη.

Επίσης, ένας άλλος νυν συμπαίκτης του Μάνου, ο Αλέξης Περογαμβράκης, σημείωσε 17 γκολ σε 29 συμμετοχές στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική το 2015-16.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected