Κατηγορίες
Basket

“Τρελά” ματς στο Κύπελλο Μπάσκετ, τέσσερις(!) παρατάσεις

Σπουδαίας σημασίας νίκη με 90-72 πήρε η Καβάλα επί του Ιπποκράτη Κω, την ώρα που το Παγκράτι πήρε μία ακόμα επιβλητική νίκη, αυτή τη φορά επί του Φαίακα Κέρκυρας με 88-75. Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε την πρόκριση ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Στην 4η παράταση έλυσαν τις διαφορές τους Ανατόλια και Κόροιβος.

Πολλές εκπλήξεις, ακόμα πιο πολλές συγκινήσεις και μεγάλο ενδιαφέρον πρόσφεραν οι τέσσερις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ανδρών. Καβάλα, Παγκράτι, Ανατόλια και Διαγόρας Δρυοπιδέων πήραν τα τέσσερα εισιτήρια της επόμενης φάσης, με τον Διαγόρα να υποδέχεται την Καβάλα σε μία μάχη-πρόβα για το πρωτάθλημα της Α2, την ώρα που Παγκράτι και Ανατόλια θα έρθουν αντιμέτωπες με μία ομάδα της Β’ Εθνικής να προκρίνεται στην επόμενη φάση και να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό.

Φυσικά το παιχνίδι που ξεχώρισε με την εξέλιξη του και διατήρησε αναλλοίωτο το ενδιαφέρον του μέχρι την κόρνα της λήξης δεν ήταν άλλο από αυτό του Ανατόλια με τον Κόροιβο, με την ομάδα του Κολεγίου να παίρνει τη νίκη-πρόκριση με 106-104. Το παιχνίδι βρισκόταν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, με το Ανατόλια να ετοιμάζεται να πάρει τη νίκη, όμως ο Κόροιβος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όμως και πάλι ο Κόροιβος βρήκε τη λύση και έστειλε ξανά το παιχνίδι στην παράταση. Χρειάστηκαν συνολικά τέσσερις παρατάσεις προκειμένου οι παίκτες του κόουτς Γκαϊτατζή να πάρουν τη νίκη, σε ένα ματς θρίλερ, από αυτά που διαφημίζουν το μπάσκετ και ειδικότερα αυτό της Β’ Εθνικής. Εξαιρετική εμφάνιση από πλευράς γηπεδούχων πραγματοποίησαν ο Καραποστόλου που στην επιστροφή του πέτυχε 33 πόντους, ο Μπρόζος με 22 και ο Ξενιτίδης με 14 πόντους. Ονειρική εμφάνιση για τον Λεϊμάνις με 42 πόντους, ενώ άλλους 28 πέτυχε ο Χείλαρης.

Η Καβάλα ήταν η πρώτη ομάδα που πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ανδρών, επικρατώντας του Ιπποκράτη Κω με 90-72. Η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη μπήκε από την πρώτη στιγμή πιο δυνατά στο παρκέ και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ. Σε εξαιρετική κατάσταση βρισκόταν ο Ερεβμπενάζιε, με τον βασικό πόιντ γκαρντ της Καβάλας να πετυχαίνει 21 πόντους και για τρίτο σερί παιχνίδι να πετυχαίνει διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ιπποκράτης προσπαθούσε επί 30′ λεπτά να παραμείνει κοντά στο σκορ, όμως στο τελευταίο μέρος του αγώνα η Καβάλα “ξέσπασε”, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτή τη διαφορά 18 πόντων.

Το Παγκράτι συνεχίζει να ζει το όνειρο του και ελπίζει να έρθει μετά από χρόνια ξανά αντιμέτωπο με τον Παναθηναϊκό, αν φυσικά αποκλείσει και το Ανατόλια το προσεχές Σάββατο. Σήμερα, πάντως, κατάφερε να πάρει μία πολύ σπουδαία νίκη και πρόκριση επί του Φαίακα Κέρκυρας, του οποίου και επιβλήθηκε με 88-75. Οι γηπεδούχοι μπορεί να δυσκολεύτηκαν στην αρχή, βλέποντας τους Φαίακες να είναι μπροστά στο σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως στα μισά του β’ δεκαλέπτου τέλειωσαν τα… καύσιμα, με αποτέλεσμα το Παγκράτι να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο γ’ δεκάλεπτο οι παίκτες του κόουτς Λιόγα πραγματοποίησαν το καλύτερο τους δεκάλεπτο πετυχαίνοντας 28 πόντους με τον Τζιβελέκα και την παρέα του να κάνουν ότι θέλουν και να δίνουν στο τέλος μία ακόμα χαρά στους φίλους της ομάδας.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, μπορεί ο εξαιρετικός Τρίτων να πάλεψε στα ίσα το παιχνίδι με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, όμως η ομάδα του Αιγάλεω ήταν ανώτερη και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, νικώντας με 80-84. Ο Τρίτωνας ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και βρέθηκε μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος του α’ δεκάλεπτου. Στο β’ δεκάλεπτο οι παίκτες του Σπύρου Σαμόλη ανέβασαν στροφές και έκλεισαν το δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 19-29, παίρνοντας το προβάδισμα, το οποίο και διατήρησαν μέχρι τέλους. Ο Τρίτων έμεινε κοντά στο σκορ, όμως δεν κατάφερε ποτέ να ανατρέψει την κατάσταση, με τον Διαγόρα να παίρνει την πρόκριση και την ομάδα των Σεπολίων να κερδίζει τις εντυπώσεις και να δείχνει με τον πλέον επιβλητικό τρόπο ότι φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Β’ Εθνική.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Καβάλα-Ιπποκράτης Κω 90-72
Παγκράτι-Κέρκυρα 88-75
Ανατόλια-Κόροιβος 106-104 (60-60 κ.δ.)
Τρίτων-Διαγόρας Δρυοπιδέων 80-84

Τα ζευγάρια της επόμενης φάσης (29/9):

Διαγόρας Δρυοπιδέων-Καβάλα
Παγκράτι-Ανατόλια

τα φύλλα αγώνος στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected