Basket

Για πρώτη φορά στην ιστορία της στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας!

Η Κύμη βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου, με το τρίποντο του Ντεβόν Ουάσινγκτον να της χαρίζει την νίκη με 74-73 στο «χιτσκοκικό» φινάλε με το Περιστέρι.

Μεγάλη νίκη της Κύμης απέναντι στο Περιστέρι, του οποίου επικράτησε με 74-73 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν» στην ανάπαυλα και «γύρισαν» το παιχνίδι, παίρνοντας μία τεράστια πρόκριση.

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, το Περιστέρι ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση, βρίσκοντας πολύ εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι της Κύμης, κάτι που του επέτρεψε να πάρει μία πολύ μεγάλη διαφορά από την αρχή στο παιχνίδι (12-25). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να μειώσουν σιγά-σιγά τη διαφορά και να πλησιάσουν στο σκορ την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ (34-41).

Στο δεύτερο ημίχρονο το Περιστέρι έδειξε να… μένει από δυνάμεις, αποτέλεσμα και της πολύ καλής άμυνας των παικτών του Γιάννη Καστρίτη, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί και κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν οι ίδιοι το προβάδισμα. Στην τελευταία περίοδο η Κύμη προσπάθησε να πάρει μία καλή διαφορά, χωρίς να τα καταφέρει, με τους γηπεδούχους να έχουν αδικηθεί στο τέλος καθώς δεν δόθηκε φάουλ του Βασιλόπουλου, κι ενώ η Κύμη βρισκόταν μπροστά στο σκορ.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ στο τέλος, όμως με ένα τεράστιο καλάθι του Ουάσινγκτον η Κύμη κατάφερε να πάρει τη νίκη με 74-73 και παράλληλα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 12-25, 34-41, 57-54, 74-73.

Κύμη (Καστρίτης): Χόρτον 9, Σαγκς 22 (3), Μπολντς 18 (1), Τουτζιαράκης 6, Κάμφορ 6, Ουάσινγκτον 6 (2), Τσιάρας 2, Πουλιανίτης 2, Μαργέλης, Μαραγκός, Στυλιανού, Μητσιμπόνας 3 (1).

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Σκορδίλης 6, Μουράτος 4, Αγραβάνης 3, Φιλιππάκος, Ντάνιελ 13, Καράμπελας, Βασιλόπουλος 9 (1), Κλαρκ 3, Σίρκο 3 (1), Γκρέι 10 (1), Μπέντιλ 8, Χάροου 14 (2).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected