Basket

Η πρώτη ήττα του Προμηθέα στο Champions League

Στη Γαλλία “έσπασε” το αήττητο του Προμηθέα στο Basketball Champions League. Είχε τον έλεγχο της κατάστασης μέχρι το 33ο λεπτό προηγούμενος με 14 πόντους όμως δεν άντεξε μέχρι το τέλος για να γνωρίσει την ήττα με 83-78 από τη Στρασμπούρ.

Παίζοντας χωρίς τον Λάνγκστον Χολ και τον Οκτάβιους Έλις, ο Μάκης Γιατράς υποχρεώθηκε σε ένα μικρό “rotation” για τις ανάγκες ενός τέτοιου παιχνιδιού και σε ένα βαθμό αυτό κόστισε στον Προμηθέα στο τέλος, όταν οι Γάλλοι έγιναν πιεστικοί προκειμένου να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Η ήττα δεν άξιζε στον σημερινό Προμηθέα που έδειξε τα δόντια του μέσα και από μία συγκλονιστική εμφάνιση του Ρίον Μπράουν που πήρε αναγκαστικά λίγες ανάσες -έπαιξε σχεδόν 38′- και τελείωσε το παιχνίδι με 30 πόντους, 2/2 βολές, 5/6 δίποντα, 6/10 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Ότι και να επιστράτευσε ο Βινσέντ Κολέ για τον περιορίσει, δεν έφερε αποτελέσματα για τη Στρασμπούρ.

Η διαφορά των 10 ριμπάουντ σε ένα ματς που κρίθηκε στα σημεία, έπαιξε τον ρόλο της. Οι Γάλλοι μάζεψαν 35 έναντι μόλις 25 του Προμηθέα που εκτέλεσε τις μισές βολές από την αντίπαλο του (14 έναντι 28). Άγγιξε πάντως τη μεγάλη νίκη αφού κατάφερε από τα οχτώ λάθη των πρώτων 5,5′, να κάνει άλλα οχτώ στα υπόλοιπα 34,5′.

το φιλμ του αγώνα στο basketa.gr

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 29-41, 51-59, 83-78

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected