Κατηγορίες
Αθλήματα

Ένας ακόμη τελικός για τον Τσιτσιπά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μια μεγάλη πρόκριση εις βάρος του Andrey Rublev στα 5 σετ και έκανε δικό του το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Next Gen ATP Finals!

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, σπουδαίο τένις και δυο παίκτες που έδωσαν ό,τι είχαν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που πανηγύρισε τελευταίος, επικρατώντας του Andrey Rublev με 4-3 (3), 3-4 (5), 4-0, 2-4, 4-3 (2).

Όπως αναφέρει το tennisnews, ήταν η πρώτη τους συνάντηση στο tour και τα είχε όλα! Ο Τσιτσιπάς έφτασε τελικά στη μεγάλη νίκη μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά μιας τεράστιας μάχης στη Next Gen Arena του Fiera Milano και παρέμεινε αήττητος στο Next Gen ATP Finals, με 4-0 νίκες!

Την Κυριακή, στις 22:00 το βράδυ (COSMOTE SPORT 6HD), ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur, σε μια αναμέτρηση που εκτός από το τρόπαιο, θα δώσει στο νικητή και 407.000 δολάρια, το χρηματικό έπαθλο του αήττητου πρωταθλητή!

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς δίκαια επικράτησε, έστω και αν χρειάστηκε το tie-break. Ήταν εξαιρετικός, έκανε μόνο 2 αβίαστα λάθη και επιβλήθηκε με 7-3 στο tie-break, για να μπει σε θέση οδηγού στον αγώνα.

Ο Rublev απάντησε, κάνοντας ένα πολύ καλό tie-break στο 2ο σετ, το οποίο δεν είχε break points και ο Ρώσος έκανε το 7-5 στο tie-break για να επαναφέρει την ισορροπία στον ημιτελικό.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε στη συνέχεια να πάρει το πρώτο bagel του φετινού Next Gen ATP Finals, o Rublev όμως ισοφάρισε ξανά, μετά από ένα σετ στο οποίο “έσπασε” 2 φορές το σερβίς του Στέφανου και τελικά το κατέκτησε με 4-2.

Στο αποφασιστικό 5ο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0, αλλά o Rublev συνέχισε να μάχεται και ισοφάρισε σε 2-2. Τελικά το tie-break έδωσε τη λύση για άλλη μια φορά και εκεί ο 20χρονος Έλληνας ήταν πιο ψύχραιμος, χάνοντας μόλις 2 πόντους.

Στον τελευταίο του αγώνα στο 2018, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει έναν παίκτη που γνωρίζει πολύ καλά, τον Alex De Minaur.

Θα συναντηθούν για 2η φορά σε αναμέτρηση της ΑΤΡ, με την πρώτη να ήταν στο Τόκιο πριν μερικές εβδομάδες, όπου ο Στέφανος είχε επικρατήσει με 6-3, 5-7, 6-1. Θα είναι ωστόσο η 5η συνάντησή τους σε επαγγελματικό τουρνουά (3-1 ο Στέφανος) και η 8η συνολικά (5-2 ο Στέφανος), καθώς είχαν παίξει και 3 φορές στα juniors.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected