Κατηγορίες
Basket

Εκπληκτικός Προμηθέας, παρέσυρε στο…διάβα του και τη Νεπτούνας!

Ο φοβερός και τρομερός Προμηθέας δεν καταλαβαίνει από τίποτα.

Ο θρίαμβος με 83-82 επί της Νεπτούνας μέσα στην Λιθουανία, ήρθε κόντρα σε κόπωση από συνεχόμενα ματς και ταξίδια, απώλειες από τραυματισμούς, μια φιλική προς τους γηπεδούχους διαιτησία ειδικά στο κρίσιμο φινάλε και φυσικά απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Στο 5-1 πλέον η ομάδα του Μάκη Γιατρά, όλο και πιο κοντά στην πρόκριση, όλο και πιο κοντά στις θέσεις πλεονεκτήματος. Ήρωας ο υπό… διαρκή φυγή Παρκς, τρομερό φινάλε από τον Γκίκα, τέρας ψυχραιμίας ο Μπράουν.

Ο Προμηθέας μπήκε στο ματς με σαφή στόχο να κατεβάσει τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στους Λιθουανούς να πατήσουν γκάζι. Το κατάφερε αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση κι έτσι ενώ κράτησε σε 36 πόντους παραγωγικότητα τον αντίπαλο στο ημίρονο, έμεινε και ο ίδιος στους 34.

Στην τρίτη περίοδο, ο Τερέλ Παρκς έκανε… πάρτι. Σκέπασε την ρακέτα στην άμυνα, έβαζε την μπάλα όπως ήθελε στο αντίπαλο καλάθι και ο Προμηθέας αφού ξέφυγε με 36-41 με ένα γρήγορο 7-0, διατηρούσε ένα προβάδισμα πέριξ των πέντε πόντων και έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με 57-55.

Οι Λιθουανοί επιχείρησαν την αντεπίθεσή τους και στο 34′ είδαν μια διαιτητική απόφαση να τους προσφέρει την μέγιστη βοήθεια. Αντιαθλητικό φάουλ – εφέυρεση σε βάρος του Μέιερ, τεχνική ποινή στον Γιατρά, πέντε πόντοι σε μια φάση για την Νεπτούνας που ξέφυγε με 65-60.

η ανάλυση του ματς στο basketa.gr

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected