Κατηγορίες
Basket

Επαναλαμβάνονται 31 δευτερόλεπτα σε αγώνα Α1 μπάσκετ!

Δικαίωση για τον Κολοσσό Ρόδου, στην ένσταση που κατέθεσε για τον εκτός έδρας αγώνα του με το Λαύριο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League.

Όπως αναφέρει το basketa, οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη πήραν τη νίκη με 74-70, αλλά οι «θαλασσί» κατέθεσαν ένσταση υποστηρίζοντας πως υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος, καθώς ο Σάιλας Μέλσον δεν πρόλαβε να περάσει τη σέντρα στα οκτώ δευτερόλεπτα που ορίζει ο κανονισμός. Στην ίδια φάση, μάλιστα, ο προπονητής των νησιωτών Νίκος Βετούλας δέχθηκε τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία και αποβλήθηκε. Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ εξέτασε την υπόθεση και δικαίωσε τον Κολοσσό Ρόδου, αποφασίζοντας παράλληλα την επανάληψη των τελευταίων 31’’ του ματς στο κλειστό της Λαυρεωτικής.

Το σκορ, σε εκείνο το σημείο, ήταν 69-67 ύστερα από εύστοχη βολή του Τζέιβον Πίνγκστον. Με αυτό το σκορ και με 31’’ να απομένουν αναμένεται να συνεχιστεί η αναμέτρηση, ώστε να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα, με την κατοχή να περνάει στους φιλοξενούμενους, αφού όπως προέκυψε και από το βίντεο κι έκρινε ο αθλητικός δικαστής οι «κυανοκίτρινοι» υπέπεσαν στην παράβαση των 8’’ κι ότι επακολούθησε δεν μετράει.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή:

«Δέχεται την από 17-11-2018 ένσταση της Α.Ο. ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ Κ.Α.Ε., η οποία υποβλήθηκε κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων ΛΑΥΡΙΟ-Α.Ο. ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ. Διατάσσει την επανάληψη του αγώνα από το χρονικό σημείο 00:31 (τριάντα ενός δευτερολέπτων) πριν την λήξη της 4ης περιόδου. Διατάσσει την επιστροφή ποσοστού 50% του κατατεθέντος παραβόλου στην ενιστάμενη ΚΑΕ και την κατάπτωση του υπόλοιπου 50% του κατατεθέντος παραβόλου υπέρ του ΕΣΑΚΕ».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected