Κατηγορίες
Basket

Αναπάντεχη ήττα για τον “Ευρωπαίο” Προμηθέα

Όπως έκλεισε τον πρώτο γύρο άρχισε τον δεύτερο ο Προμηθέας, δηλαδή… άσχημα και με εντός έδρας ήττα.

Αν όμως ένα τέτοιο αποτέλεσμα με αντίπαλο την Μπολόνια μπορεί να θεωρηθεί εντός λογικής, το σημερινό 84-88 από την Οστάνδη ήταν “γκέλα” για τους Πατρινούς, που έκαναν την τρίτη τους ήττα συνολικά και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και πρέπει να συνέλθουν για να εξασφαλίσουν αρχικά την πρόκριση και εν συνεχεία να έχουν το καλό πλασάρισμα που διεκδικούν και έχουν δείξει ικανοί να πάρουν.

Μετά την Λήμνο, φάνηκε και σήμερα ότι η διακοπή και οι απουσίες των διεθνών απορύθμισαν τον Προμηθέα που ήταν πολύ κακός στην άμυνα.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ο Προμηθέας ήταν φάντασμα του καλού ευρωπαϊκού του εαυτού στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως στην άμυνα που δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά. Οι Πατρινοί κυνηγούσαν συνέχεια στο σκορ της Οστάνδη που βρήκε ρυθμό σκοράροντας ανενόχλητη εξ αρχής από κοντά και μακριά, ενώ υπερίσχυε και στα ριμπάουντ. Μόνο καλό για τον Προμηθέας ήταν ο σεληνιασμένος Τόνι Μέικερ, που σκόραρε 22 πόντους στο ημίχρονο και κρατούσε κοντά την ομάδα του μέχρι το 46-49 του ημιχρόνου.

Ο Προμηθέας έκανε μια καλή εκκίνηση στην τρίτη περίοδο και προσπερνώντας με 52-49 έδειξε να παίρνει τον έλεγχο στα χέρια του. Τα αμυντικά λάθη όμως συνεχίστηκαν, ήρθαν και μερικά εξώφθαλμα διαιτητικά που προκάλεσαν εκνευρισμό στους Πατρινούς και η Οστάνδη που συνέχιζε να επιχειρεί επιθέσεις σχεδόν ανενόχλητη, μείωσε σε 63-63 στην λήξη της περιόδου και πέρασε με 67-63 στο 31′. Χρόνος υπήρχε πολύς, όμως για τον Προμηθέα είχε χαθεί η ψυχραιμία, οι επιλογές δεν ήταν σωστές και οι πιο αποτελεσματικοί Βέλγοι πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected