Κύπελλο Ελλάδος

Άξιος αντίπαλος για τον ΠΑΟ ο ΑΟΧ Κισσαμικός!

Ο ΑΟΧ/Κισσαμικός κατάφερε να σταθεί επάξια απέναντι στον δυνατότερο Παναθηναϊκό, από τον οποίο μπορεί να γνώρισε την ήττα με 2-1 στα Περβόλια, αλλά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του Αλέκου Βονσιάδη στον πάγκο.

Η χανιώτικη ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει τους “πράσινους”, με ένα εξαιρετικό τακουνάκι του Ρίσκι μετά από φάση διαρκείας και το σουτ του Τεγούση στο 54’, ένα γκολ που επιβεβαίωσε σε εκείνο το χρονικό διάστημα του ματς, την πίεση που άσκησε στα καρέ του Παναθηναϊκού, αλλά εν τέλει η ομάδα του Γ. Δώνη κατάφερε να φύγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο, όταν στο 75’ από μπαλιά του Μπουζούκη και πλασέ του Παντελάκη, ο Δασκαλάκης απέκρουσε μεν, για ν’ ακολουθήσει το εύστοχο πλασέ από τον Βέργο, γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Ο ΑΟΧ/Κισσαμικός έχει κάθε δίκιο να φωνάζει για το γκολ που πέτυχε στο 51’ όταν ο Ρίσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Αποστολόπουλου, με τον διαιτητή Διαμαντόπουλο να ακυρώνει τη φάση -αφού όμως μπήκε το γκολ!- για χέρι του Αποστολόπουλου, ενώ η μπάλα φάνηκε ξεκάθαρα να βρίσκει στον γοφό του!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με τον Εμμανουηλίδη, που κέρδισε τη μπάλα μετά από ένα κακό διώξιμο του Δασκαλάκη και την έστειλε εύκολα στα δίχτυα. Βέβαια, ο Χανιώτης τερματοφύλακας του ΑΟΧ/Κισσαμικού πήρε την εκδίκησή του στο 58’ όταν απέκρουσε πέναλτι από την εκτέλεση του Βέργου, στο οποίο υπέπεσε ο Σισέ για χέρι.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΑΟΧ/Κισσαμικός όπως και ο Παναθηναϊκός είναι στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού η πρόκριση και για τους δύο είχε εξασφαλιστεί πριν από αυτό το παιχνίδι μετά την ισοπαλία στην Ιεράπετρα. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός προκρίνεται σαν πρώτος, ενώ ο ΑΟΧ/Κισσαμικός ως δεύτερος.

Οι φάσεις του αγώνα στο athlitiko.gr

Συνθέσεις

ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Δασκαλάκης, Σάλιακας (78′ Τόλι), Σισέ, Φαζός, Καραγεώργης, Τεγούσης (55′ Σελινιωτάκης), Γκίνη, Καραγιάννης (69′ Αρναρέλλης), Βρεττός, Αποστολόπουλος, Ρίσκι.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης (59′ Καμπετσής), Οικονόμου, Παντελάκης, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Στάικος, Κάτσε (59′ Μπουζούκης), Εμμανουηλίδης (74′ Χατζηγιοβάνης), Βέργος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected