Κατηγορίες
Football League

Οι τρεις αποχωρήσεις από τη Δράμα

Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει στο διάστημα της Χριστουγεννιάτικης διακοπής και ήθελαν τον Νίκο Κουσκουνά και τον Παντελή Ριζογιάννη να απομακρύνονται από τη Δόξα.

Όπως αναφέρει το sportdrama, είναι μια σημαντική απώλεια στο έμψυχο υλικό της ομάδας καθώς ο πρώτος είχε το γκολ και ο δεύτερος ήταν κολόνα στο κέντρο.

Όμως, όπως φαίνεται, η απόφαση της διοίκησης ήταν δεδομένη και οριστική. Σωστή ή λάθος, θα αξιολογηθεί οριστικά στη συνέχεια και εκ του αποτελέσματος. Το σίγουρο είναι ότι στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕ Καραϊσκάκης, στη Δράμα, οι δύο ποδοσφαιριστές δεν θα αγωνίζονται.

Το μεσημέρι της Κυριακής, αρχικά ο Κουσκουνάς και στη συνέχεια ο Ριζογιάννης και μετά ο Πίτκας είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Οταπασίδη που τους ενημέρωσε ότι στο πλάνο της ομάδας είναι η απομάκρυνση των «ακριβών» συμβολαίων και η προώθηση παικτών νεαρής ηλικίας, μέχρι 24 χρονών.

Η συνάντηση ήταν μικρής διάρκειας καθώς υπήρξε άμεση συμφωνία στο οικονομικό και τα όσα είχα προηγηθεί σε φήμες, για λόγους επαγγελματικής αξιοπρέπειας, δεν μπορούσαν να τα προσπεράσουν οι ποδοσφαιριστές που σε κάθε περίπτωση δεν ήθελαν να φύγουν από τη δραμινή ομάδα. Αντίθετα με τους δύο ο Πίτκας δεν δέχθηκε την απόφαση, είναι επαγγελματίας και καλύπτεται από το συμβόλαιο του, ωστόσο ουσιαστικά δεν θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ομάδας.

Υπήρξε αντίδραση από μερίδα φιλάθλων που δεν ήθελαν να φύγουν οι δύο παίκτες και εκφράστηκε με εκδηλώσεις δυσφορίας, λεκτικής φύσης.

Το ζητούμενο είναι αν θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες απομακρύνσεις, «ακριβών συμβολαίων» μιας και αυτά υπάρχουν στην Δόξα και από ποιους θα αντικατασταθούν και πότε, τόσο οι τρεις που απομακρύνθηκαν όσο και όποιοι άλλοι ακολουθήσουν.

Πάντως ο Βεργέτης, που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις μετά την επιστροφή του στη Δράμα από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές που έκανε με την οικογένεια του στην Τρίπολη, ξεκίνησε το πλάνο της προετοιμασίας για το παιχνίδι της Κυριακής με την ομάδα της Άρτας.