Κατηγορίες
Αθλήματα

“Βουνό” ο εντυπωσιακός Ναδάλ για τον Τσιτσιπά, που έχει (εμφανώς) όλο το μέλλον μπροστά του! (vid)

Αφού έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες με τις σπουδαίες εμφανίσεις του στη Μελβούνη και συστήθηκε σε όλο τον πλανήτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από έναν φοβερό Rafael Nadal στα ημιτελικά του Australian Open και αποκλείστηκε από το μεγάλο τελικό, συνεχίζει όμως να ζει ένα όνειρο που ο ίδιος δημιούργησε για τον εαυτό του.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο μεγάλος στόχος του τροπαίου στο Australian Open δεν είναι πια εφικτός για τον Στέφανο Τσιτσιπά, το όνειρο όμως συνεχίζεται, αφού πολύ νωρίς στη φετινή χρονιά κατάφερε να βάλει το όνομά του ανάμεσα στα σημαντικότερα του τενιστικού παγκοσμίου χάρτη και από τη Δευτέρα θα βρίσκεται φυσικά στο Νο. 12 ή στο Νο. 13 της παγκόσμιας κατάταξης (στην δεύτερη περίπτωση μόνο αν ο Lucas Pouille φύγει με τον τίτλο απ’ τη Μελβούρνη).

Ο Nadal ήταν συγκλονιστικός, δεν έχασε ούτε ένα game στο σερβίς του και κυριάρχησε απολύτως στη Rod Laver Arena, κάνοντας το καλύτερό του ματς μέχρι τώρα στο τουρνουά, για να πάρει τη νίκη με 6-2, 6-4, 6-0 και με έναν εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής. Εκεί όπου θα περιμένει έναν εκ των Novak Djokovic και Lucas Pouille.

Από την αρχή ο Nadal έδειξε τις διαθέσεις του, καθώς έκανε 2 break στο 1ο σετ, ένα στο 3ο (2-1) και ένα στο 7ο game (5-2), για να το κατακτήσει με 6-2.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος πίεσε περισσότερο τον Ισπανό, δημιούργησε ένα πολύ πιο κλειστό σετ και φάνηκε να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, όταν κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 στο 5ο game και να προηγηθεί με 3-2. Ο Rafa ωστόσο δεν επηρεάστηκε απ’ αυτό, έκανε το καθοριστικό break στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4.

Μετά απ’ αυτό, ο Nadal “λύγισε” τον Στέφανο, που δεν κατάφερε να κερδίσει άλλο game. Διατήρησε αμείωτο τον εντυπωσιακό του ρυθμό ο “Matador”, πήρε όλα τα games του 3ου σετ και ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή νίκη του σε 1 ώρα και 46 λεπτά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected