Κατηγορίες
Basket

Η τεράστια πρόκληση του Προμηθέα Πάτρας!

Ιστορικό παιχνίδι θα γίνει στο «Δημήτρης Τόφαλος», με τον Προμηθέα Πατρών -στην πρώτη συμμετοχή του στο Basketball Champions League– να αντιμετωπίζει την πρώην πρωταθλήτρια Τενερίφη.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, οι παίκτες του Μάκη Γιατρά εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «16» της διοργάνωσης, αλλά δεν θέλουν να μείνουν εκεί. Έχοντας στο πλευρό τους και τον κόσμο τους θα υποδεχθούν, στο πρώτο ματς, τους Ισπανούς (06/03, 19.30) με στόχο να βάλουν τα «θεμέλια» της πρόκρισης στα προημιτελικά. Το συγκρότημα του Τσους Βιδορέα είναι το φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση, αλλά οι Αχαιοί εμφανίζονται διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους.

Η Τενερίφη τερμάτισε πρώτη στο Β’ Όμιλο, με δώδεκα νίκες και μόλις δύο ήττες (αμφότερες εντός έδρας, από τη Βενέτσια και τον ΠΑΟΚ), ενώ η ελληνική ομάδα πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση του Δ’ Ομίλου, ύστερα από ισοβαθμία, με απολογισμό 8-6. Η διοργανώτρια αρχή παρουσίασε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία, πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης, τα οποία είναι τα εξής…

-Το πατρινό συγκρότημα γίνεται η τέταρτη ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στους «16» του Basketball Champions League μετά την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Οι Ισπανοί, από την πλευρά τους, θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης για τρίτη φορά. Το 2017 κατέκτησαν τον τίτλο, πέρυσι όμως αποκλείστηκαν από τα προημιτελικά.

-Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δέχθηκαν κατά μέσο όρο στην κανονική περίοδο 82,1π., που είναι η καλύτερη επίδοση από όλες τις ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «16».

-Ο Προμηθέας Πατρών έχει κερδίσει στα έξι από τα εννέα ματς στα οποία οι παίκτες του σκόραραν τουλάχιστον 80π. Από την άλλη, η Τενερίφη έχει το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στα πλέι οφ του BCL, με μ.ό. 62,4π.

-Η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά έχει κερδίσει είκοσι εκτός έδρας παιχνίδια, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Basketball Champions League. Παράλληλα, «τρέχει» το καλύτερο ρεκόρ μακριά από την Ισπανία, καθώς έχει φθάσει αισίως τις δεκατέσσερις διαδοχικές επιτυχίες.

-Ο Ρίον Μπράουν έχει κατά μέσο όρο 19,5π. στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις του Προμηθέα Πατρών στο «Δημήτρης Τόφαλος». Μόνο εκείνος και ο Νόρις Κόουλ έχουν καταφέρει φέτος να σκοράρουν τουλάχιστον 30π. σε περισσότερα από ένα ματς φέτος.

-Ο Σεμπάστιαν Σάιζ είναι ο μοναδικός αναπληρωματικός παίκτης, στη φετινή διοργάνωση, που έχει επιτύχει τρία double double.

Το πρόγραμμα:

Τρίτη 05/03
4. Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Βενέτσια (Ιταλία) 95-72
5. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 75-84
7. Λε Μαν (Γαλλία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) 74-74

Τετάρτη 06/03
1. Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία) 21.00 Novasports 3HD
2. Ναντέρ (Γαλλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 21.30
3. Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 19.00 Novasports 4HD
6. Προμηθέας Πατρών-Τενερίφη (Ισπανία) 19.30 Novasports 1HD
8. Αντβέρπ (Βέλγιο)-Μούρθια (Ισπανία)

*Οι επαναληπτικοί αγώνες είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 12-13 Μαρτίου.

Προημιτελικά:
Νικητής 1-Νικητής 5
Νικητής 2-Νικητής 7
Νικητής 3-Νικητής 6
Νικητής 4-Νικητής 8

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected