Κατηγορίες
Basket

Φορτσάρει την κατάλληλη εποχή ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε εκτός έδρας την Νταρουσάφακα με 91-67 και παρέμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την τρίτη διαδοχική νίκη τους και πλέον έχουν ρεκόρ 12-13. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι παραμένουν ουραγοί έχοντας πανηγυρίσει μόλις τρεις φορές μετά από 25 αγώνες.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε βρίσκοντας λύσεις στο ανοιχτό γήπεδο κι έχοντας καλές επιλογές να ξεφύγει για πρώτη φορά με έξι πόντους (14-20), όμως το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με 17-20, καθώς απάντησε με τρίποντο ο Ντάγκλας.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την ελληνική ομάδα να «τρέχει» ένα σερί 6-0 και να ξεφεύγει 26-17. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν με μπροστάρη τον Έρικ (23-28), αλλά ακολούθησε νέο σερί 6-0 από την ομάδα του Πιτίνο, με τους «πράσινους» να ξεφεύγουν με +11 (23-34) στο 15′ και τον Ερνάκ να καλεί αμέσως τάιμ άουτ. Παρ’ όλα αυτά το «τριφύλλι» διατήρησε το προβάδισμά του και στο ημίχρονο ήταν μπροστά με διαφορά 9 πόντων (37-46) κι ενώ η αναμέτρηση είχε διακοπεί αρκετές φορές λόγω προβλημάτων με το χρονόμετρο του γηπέδου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε με μυαλό κι επέτρεψε στους Τούρκους να εκμεταλλευτούν τα λάθη του και να πλησιάσουν με κάρφωμα του Έβανς στους έξι πόντους (51-57), με τον Πιτίνο να καλεί τάιμ άουτ. Οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν μετά τις οδηγίες του προπονητή τους και στο 30′ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 53-66.

Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα πολύ γρήγορα καθώς στα πρώτα τέσσερα λεπτά ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 11-0 κι εκτόξευσε τη διαφορά στους 24 πόντους (53-77). Τα πάντα είχαν κριθεί και η κόρνα της λήξης βρήκε νικητές τους κυπελλούχους Ελλάδας με 91-67.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected