Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μπόχουμ ο 17χρονος Στέλιος Κόκοβας!

Το «βάπτισμα του πυρός» με τη φανέλα της Μπόχουμ στη Β’ Γερμανίας πήρε 17χρονος αριστερός μπακ, Στέλιος Κόκοβας, ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 2001 προέρχεται από την Αναγέννηση Καλοχωρίου.

Όπως αναφέρει το football-academies.gr, η γερμανική ομάδα τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2017 και συμμετείχε στις δραστηριότητας της U17 της Μπόχουμ. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Ρόμπιν Ντουτ που δεν δίστασε να τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα δίνοντας του μάλιστα θέση βασικού.

Ο νεαρός μπακ ξεκίνησε στην αναμέτρηση κόντρα στο Αμβούργο (30/3, 0-0) του Κυριάκου Παπαδόπουλου (δεν χρησιμοποιήθηκε) αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Κλήθηκε δε να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της Μπουντεσλίγκα 2, τον 25χρονο Γερμανό δεξιό εξτρέμ Καλέντ Νάρεϊ, ο οποίος σε 26 συμμετοχές έχει βάλει 7 γκολ και για τον οποίο το Αμβούργο έδωσε 1,7 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Γκρόιτερ Φιρτ.

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Κόκοβα με την ανδρική ομάδα, με την οποία βέβαια έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι, έχοντας παίξει και σε φιλικά (μεταξύ άλλων με τη Ντινάμο Κιέβου). Στη Μπόχουμ ο νεαρός (η φυσική του θέση είναι κεντρικός αμυντικός) πήγε για πρώτη φορά σε ηλικία 15,5 ετών, αρχικά για δοκιμή, προερχόμενος από την Αναγέννηση Καλοχωρίου, ομάδα α’ τοπικού στη Λάρισα (είχε δοθεί δανεικός εκεί από την ακαδημία του Γιώργου Πλίτση, παλαίμαχου παίκτη της ΑΕΛ).

Ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είχε επιδείξει και ο Ολυμπιακός, αλλά από τη στιγμή που υπήρξε η προοπτική του εξωτερικού, ο Κόκοβας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Μπόχουμ, που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την εταιρεία Sportsgenius (το γραφείο που είχε στη Μπόχουμ και τον Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος παίζει δανεικός στη Βίλεμ), συμφώνησε με τους εκπροσώπους του και κράτησε τον Θεσσαλό, που έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Ο ύψους 1.86 Κόκοβας έχει κληθεί μία φορά στην Εθνική Κ19, στο φιλικό του Δεκεμβρίου με την Ιταλία (ήττα της Ελλάδας με 4-1).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected