Κατηγορίες
Αθλήματα

Υποβιβάστηκε ο Φοίβος, συνεχίζει η ΧΑΝΘ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της Μανώλη Ιωαννίδη και ιδιαίτερα παραγωγικούς τους εξτρέμ της, Παπαβασίλη και Τζίνεβη η ΧΑΝΘ νίκησε τον Φοίβο με 27-21, έκανε το 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς των play out, όπου θα αντιμετωπίσει στις δύο νίκες τον ηττημένο του ζευγαριού Φίλιππος Βέροιας – Άρης Νίκαιας.

Αντίθετα, ο Φοίβος μετά από επτά χρόνια στη Handball Premier υποβιβάζεται στην Α2 ανδρών.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Μανώλη Ιωαννίδη και ιδιαίτερα παραγωγικούς τους εξτρέμ της, Παπαβασίλη και Τζίνεβη η ΧΑΝΘ νίκησε τον Φοίβο με 27-21, έκανε το 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς των play out, όπου θα αντιμετωπίσει στις δύο νίκες τον ηττημένο του ζευγαριού Φίλιππος Βέροιας – Άρης Νίκαιας. Αντίθετα, ο Φοίβος μετά από επτά χρόνια στη Handball Premier υποβιβάζεται στην Α2 ανδρών.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, ο Φοίβος ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκε με 2-4 στο 7′, όμως γρήγορα η ΧΑΝΘ ισορρόπησε αφενός καθώς εκμεταλλεύτηκε τις υπεραριθμίες που παρουσιαστηκαν από τα δίλεπτα του Φοίβου και αφετέρου χάρη σε σημαντικές αποκρούσεις του Ιωαννίδη σε πέναλτι και τετ α τετ των φιλοξενούμενων. Σταδιακά οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και ξέφυγαν 12-9 στο φινάλε του τριανταλέπτου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η ΧΑΝΘ μπήκε δυνατά και άνοιξε τη διαφορά σε 15-10 στο 34′ και 16-11 στο 37′, με τον Ιωαννίδη να συνεχίζει τη σπουδαία εμφάνισή του. Στο 41 η Αδελφότητα ξέφυγε με 19-13 ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα. Ο Φοίβος μείωσε σε 19-15 και είχε την ευκαιρία να μειώσει και στα τρία γκολ, αλλά μια εκπληκτική διπλή απόκρουση του Ιωαννίδη σε πέναλτι και τετ α τετ του Δεληζάνου «έκοψε τα φτερά» των φιλοξενούμενων σε ένα κομβικό σημείο, καθώς στον αιφνιδιασμό ο Παπαβασίλης ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα πέντε γκολ (20-15 στο 45:00). Στο 52:00 και με τον Φοίβο να έχει μειώσει σε 22-18 ο Ιωαννίδης απέκρουσε το τρίτο του πέναλτι στο ματς, ενώ στο 56:00 ο Βασιάδης έγραψε το 25-19 σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της ΧΑΝΘ, που ήρθε με το τελικό 27-21.

ΧΑΝΘ (Τουτσής): Μπόλας, Τσιρογιάννης, Σαρηγιαννίδης, Τσαγκαράκης, Τζίνεβης, Βασιάδης, Ιωαννίδης, Στίγγας, Βαρδάκας, Παπαβασίλης, Μηλόπουλος, Κύρτσιος, Ρίζος, Μπαϊρλής, Αρβανιτίδης, Γιαννακόπουλος.

Φοίβος Συκεών (Τσολάκος): Δεληζάνος, Σιγγιρίδης, Μανωλούδης, Μεγγίδης, Αθανασιάδης. Ζέλιτς, Δέσπος, Μέτσης, Μήγγας, Μαρκατάτος, Πατραμάνης, Γρηγοριάδης, Τσιντίδης, Παπαγεωργίου, Πάτσιας, Μπόσκος.

Διαιτητές: Νάσκος – Χαρίτσος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected