Κατηγορίες
Αθλήματα

Προβάδισμα τίτλου για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Νέα Ιωνία με 26-19 στον πρώτο τελικό της Α1 γυναικών και πήρε την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο κλειστό της Νεάπολης, μπροστά σε 300 θεατές, οι γηπεδούχες έβγαλαν μεγαλύτερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας σε σπουδαία μέρα τις Καμποΐμ στο τέρμα, Χατζηπαρασίδου και Φερφόλια δημιούργησαν μία διαφορά ασφαλείας από το πρώτο μέρος, την οποία και κράτησαν έως το τέλος του αγώνα.

Για τον ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε λεπτό η Ζυγούρα, που βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά από τραυματισμό στο πέλμα, και η απουσία της προστίθεται σε εκείνες των Βαφειάδου και Τζούρισιτς, ενώ για τη Νέα Ιωνία λείπουν οι Παπανικολάου, Στουγαννίδου και η Μίλασιτς που φαίνεται ότι θα επιστρεψει στη δράση με τη νέα σεζόν.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο ΠΑΟΚ ήταν πιο συμπαγής στην άμυνα, δεν έδινε διαδρόμους και όταν η Νέα Ιωνία έβρισκε τετ α τετ η Καμποΐμ σταματούσε τις αντιπάλους της. Επιθετικά η Χατζηπαρασίδου έδινε λύσεις με τις διεισδύσεις της, ενώ η Τέγια Φερφόλια έκανε πολύ ουσιαστικό παιχνίδι συνολικά σε επίθεση και άμυνα.

Για τις φιλοξενούμενες η πιο ουσιαστική επιθετικά ήταν η Σαραντάκου με πέντε γκολ

Η σειρά των τελικών μεταφέρεται την Τετάρτη στη Νέα Ιωνία για τον δεύτερο αγώνα.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 6-5, 8-6, 10-7, 13-9 (ημχ), 15-10, 17-12, 20-15, 22-17, 23-18, 26-19.

ΠΑΟΚ (Δημητρούλιας): Χατζηπαρασίδου 9, Παναγιωτίδου 1, Κρίτζαλη, Γκάτζιου 4, Καμποΐμ, Σαμόλαδά, Ράτσικα, Κωστοπούλου, Μπατζαρακούδη 2, Νίκολιτς 2, Ζίντεκ 2, Φερφόλια 6, Ευμορφίδου, Ζυγούρα, Βαφειάδου.

Νέα Ιωνία (Ζιβούλοβιτς – Ναϊσίδου): Κεπεσίδου 1, Μανιά 4, Φράγκου 1, Καρέλα, Μακρή, Κερλίδη, Ντιμτσούδη, Χρυσή, Διακογιάννη, Κοντοστέργιου, Σαραντάκου 5, Άντριτσουκ 3, Κόβιτς 2, Χρονοπούλου 3, Καραμάνου.

Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας. Δίλεπτα: 4-4. Πέναλτι: 4/6 – 1/1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected