Κατηγορίες
Αθλήματα

Συγκλονιστικό ματς στη Νεάπολη, πρόκριση στον τελικό με ένα γκολ για την ΑΕΚ!

Και ο δεύτερος ημιτελικός της Handball Premier, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στη Νεάπολη, ήταν συγκλονιστικός και αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα με το σασπένς που είχε έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Απέναντι στον… μισό ΠΑΟΚ η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στην παράταση με 30-31 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος όπου θα βρει απέναντί της τον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την τρίτη θέση του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Αερωπό.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, η εικόνα της ΑΕΚ και σε αυτόν τον ημιτελικό ήταν θολή και μπερδεμένη, με την ποιότητα των μονάδων να μην αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε έναν αντίπαλο που ουσιαστικά είχε αξιόμαχους επτά άνδρες και δύο εφήβους.

Ωστόσο, εκείνος που κράτησε όρθια την ΑΕΚ στη Νεάπολη ήταν ο Αλέξης Αλβανός. Στα 39 του απέδειξε ότι μπορεί ακόμη να είναι καθοριστικός σε μεγάλους αγώνες και να πρωταγωνιστεί. Ήθελε πολύ να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι και το έκανε απέναντι στον ΠΑΟΚ με τον οποίο πριν λίγα χρόνια είχε πανηγυρίσει νταμπλ. Σε μεγάλα διαστήματα ο Αλβανός έμοιαζε να είναι ο μόνος που ήταν στο ρυθμό και στο πνεύμα του αγώνα. Δεν ήταν μόνο τα οκτώ γκολ που πέτυχε, εκ των οποίων κάποια βγαλμένα από τα… παλιά, αλλά και η συνολική του εικόνα στην προσπάθειά του να ξεσηκώσει τους συμπαίκτες του. Μόνο ο Μυλωνάς ήταν κοντά του σε απόδοση και μάλιστα με τα δύο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο μέρος της παράτασης σφράγισε τη νίκη .

Για τον ΠΑΟΚ αξίζει ο σεβασμός, καθώς στις απουσίες των Παλάσκα, Κυπραίου, Νικολαΐδη και Καραγκιοζόπουλου, προστέθηκαν και εκείνες των Πετρίδη και Κοτανίδη, εκ των κορυφαίων του πρώτου ημιτελικού, που υπέστησαν θλάσεις στο ΟΑΚΑ. Ουσιαστικά, ο μοναδικός καθαρόαιμος περιφερειακός για τον Στέλιο Σεϊρεκίδη ήταν ο μπαρουτοκαπνισμένος Μαστορογιάννης και μοιραία ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προχώρησε σε ακόμη περισσότερες αλχημείες, έχοντας στη δεκαεξάδα τρεις παίδες, δύο εφήβους και τρεις τραυματίες καθηλωμένους στον πάγκο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην κανονική διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 25-26 με τον Ελοζιέουα, ο οποίος παραλίγο να μην είναι στο γήπεδο καθώς είχε τροχαίο καθ’ οδόν προς τη Νεάπολη (!)και ισοφάρισε ο νεαρός Αποστόλου στο πρώτο του σουτ στον αγώνα, στην εκπνοή του εξηνταλέπτου.

Για τους γηπεδούχους όσοι αγωνίστηκαν υπό αυτές τις συνθήκες ήταν διακριθέντες και δίκαια κέρδισαν το χειροκρότημα, ωστόσο μια ξεχωριστή αναφορά αξίζουν ο Νίκος Κοκώνης που έκανε συγκλονιστικό ματς, σκόραρε έξι γκολ και φόρτωσε με δίλεπτα την ΑΕΚ, αλλά και ο Κώστας Τσεσμετζίδης ο οποίος πέτυχε 9 γκολ με 8/8 πέναλτι, δείχνοντας ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Αναφορικά με τη διακύμανση του σκορ, ο αγώνας ήταν ντέρμπι από το πρώτο δευτερόλεπτο με εναλλαγές στο προβάδισμα. Μόνο σε μία περίπτωση, στο 22′ λεπτό η ΑΕΚ κατάφερε να ξεφύγει με τέσσερα γκολ (6-10). Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν να σκοράρει βρήκε δύο εύκολα τέρματα σε κενή εστία, αναθάρρησε με το γήπεδο να ξεσηκώνεται και μείωσε σε 9-10, ενώ έκλεισε το πρώτο μέρος με ένα γκολ από ρίψη του Κοκώνη μετά από φάουλ (10-11).

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έφτασε να κρατά τη νίκη στα χέρια της καθώς με ένα σερί 0-3 προηγήθηκε με 24-26 από γκολ του Αλβανού ένα λεπτό πριν το φινάλε. Μετά από τάιμ άουτ ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Ελοζιέουα που έμεινε αφύλαχτος στη γωνία, ακολούθησε μια μεγάλη απόκρουση του Λοΐζου σε σουτ του Μπάγιου στο 59:50 και δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Αποστόλου έστειλε τον αγώνα στην παράταση γράφοντας το 26-26.

Στον εξτρά χρόνο της παράτασης και με το σκορ στο 28-28 ο Αλβανός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 64:55 κλείνοντας έτσι το πρώτο πεντάλεπτο, ενώ στο δεύτερο η ΑΕΚ με τον Μυλωνά προηγήθηκε δύο φορές με δύο γκολ (28-30 και 29-31) για να πάρει τελικά τη νίκη με 30-31.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-2, 4-5, 6-9, 9-11, 10-11 (ημχ), 13-14, 16-16, 19-18, 22-21, 24-23, 26-26 (κ.α.) 28-29, 30-31.

ΠΑΟΚ: Αραμπατζής 1, Παλάσκας, Τσεσμετζίδης 9, Κοκώνης 6, Αποστόλου 1, Πετρίδης, Μαστορογιάννης 4, Κωστακίδης 5, Λοΐζος, Κυριακίδης, Γιορανίδης, Μπαμπατζανίδης, Κυπραίος, Γιόσμου 3, Γιαννακίδης, Ελοζιέουα 1.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 2, Νικολαΐδης, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 8, Μπάγιος 2, Γιάκομπσεν 4, Παπαδιονυσίου 1, Δομπρής, Μυλωνάς 5, Νταρσουλάντ, Αργυρού, Παλεβίτσιους 7, Βραζάλιτσα 2.

Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας. Δίλεπτα: 2-5. Πέναλτι: 9/9 – 3/4. Ο παρατηρητής κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε ότι θα ακολουθήσει έκθεση «σχετικά με τη συμπεριφορά των φιλάθλων στην κερκίδα και των παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected