Κατηγορίες
Basket

Δημήτρης Ιτούδης : “Μία φορά έπαιξα και κέρδισα!”

Ο Δημήτρης Ιτούδης θυμήθηκε το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, το 2016, οπότε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε στον τελικό τη Φενέρμπαχτσε και κατέκτησε τον τίτλο.

Φέτος στη Βιτόρια, η «ομάδα του στρατού» θα τεθεί αντιμέτωπη στον τελικό (18/05, 21.30) με μια άλλη τουρκική ομάδα, την Εφές Αναντόλου. O 48χρονος Ημαθιώτης τεχνικός μίλησε για την επιστροφή του στο Φάιναλ Φορ, αλλά και τον τελικό με το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης, επισημαίνοντας: «Μία φορά έπαιξα με τουρκική ομάδα και νίκησα. Το συναίσθημα είναι υπέροχο. Έχουμε δείξει διάρκεια και συνέπεια σε ό,τι κάναμε ολόκληρη τη χρονιά. Πολλές φορές μάς αμφισβήτησαν, είπαν ότι κάνουμε το ένα, κάνουμε το άλλο. Αυτό μας έδωσε τεράστιο κίνητρο. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους. Εμείς συνεχίσαμε να πιστεύουμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε κανέναν προπονητή δεν αρέσει να χάνει με 14π. στην τρίτη περίοδο. Όλα έχουν να κάνουν με την αφοσίωση και τη συγκέντρωση. Παλέψαμε κι έχουμε τη γνώση».

Οι Ρώσοι έχουν κατακτήσει εφτά φορές τον τίτλο, στο παρελθόν, ενώ η Εφές Αναντόλου θα παίξει για πρώτη φορά, στην ιστορία της, στον τελικό. Σε ερώτηση για το εάν αισθάνονται πίεση, να επιστρέψουν στη Μόσχα με ακόμα ένα τρόπαιο στις αποσκευές τους, απάντησε: «Αυτή, ακριβώς, η πίεση έχει να κάνει με τη δουλειά μας. Ξέρουμε τι εκπροσωπούμε, γνωρίζουμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας, δουλεύουμε σε μια σπουδαία χώρα, μια σπουδαία πόλη κι ένα μεγάλο οργανισμό. Όλα έχουν να κάνουν με τις προσδοκίες, ατομικές και ομαδικές. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου έχουν αυτοπεποίθηση και δείχνουν αφοσίωση, μοιραζόμαστε τις ίδιες προσδοκίες, αλλιώς δεν θα ήταν σε αυτόν το σύλλογο. Ο τρόπος που γυρίσαμε το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σπουδαίος. Έχουμε σεβασμό για όλες τις ομάδες κι ειδικά τον αντίπαλό μας. Η Εφές Αναντόλου παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ κι είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Για την ανατροπή που έκαναν στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός: «Έχουμε βρεθεί ξανά σε αυτήν την κατάσταση. Οι παίκτες είναι οι σταρ, εκείνοι πρέπει να εκτελέσουν, εκείνοι θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση, θα ήταν τεράστιο λάθος εάν δεν είχα εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Ίσως ο Νάντο Ντε Κολό δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο, όμως ήταν εκεί όταν η μπάλα ήταν… καυτή. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ το ίδιο, ο Οθέλο Χάντερ μας βοήθησε, ήταν μια ομαδική νίκη. Στο τέλος της ημέρας, όλα τα εύσημα πάνε στους παίκτες».

Ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι έχουν μόλις μία ημέρα προετοιμασίας για τον τελικό κι εξήγησε: «Είναι διαφορετικά όταν έχεις ημέρες μπροστά σου να προετοιμαστείς. Αυτό που έχει σημασία είναι σε τι κατάσταση είσαι, κυρίως πνευματικά. Είναι σημαντικό που έχουμε παίξει ήδη δύο φορές. Ένας τελικός είναι τελικός. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, θα δουλέψουμε για αυτό».

Εκ μέρους των παικτών το λόγο πήρε ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος δήλωσε: «Για εμάς είναι μια μεγάλη σεζόν. Πάντα λέω πως η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση, χθες (17/05) δείξαμε χαρακτήρα. Έχουμε, όμως, ακόμα ένα ματς. Η Εφές Αναντόλου αξίζει να είναι εδώ, πρέπει να τη σεβαστούμε, να είμαστε όμως συγκεντρωμένοι για το τι θα κάνουμε στο παρκέ. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό, έχουμε παίκτες που θέλουν την ευθύνη, ποτέ δεν τα παρατάμε, παλεύουμε μέχρι τέλους κι αυτό είναι το στιλ μας. Έχω παίξει κι άλλες φορές κόντρα σε Γάλλους, το σημαντικό είναι να είμαι συγκεντρωμένος και να πάρουμε τον τίτλο. Έχω παίξει αρκετά σε αυτό το γήπεδο, δεν είναι όμως μόνο για εμένα, δεν έχει να κάνει με εμένα, αλλά με ολόκληρη την ομάδα. Αυτό που μετράει είναι το τι έκανε και το τι θα κάνει η ομάδα».

(απόδοση : basketa.gr)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected