Αθλήματα

Ιδού ο “αυτοκράτορας” της Ρώμης! (vid)

O Rafael Nadal κέρδισε τον Novak Djokovic με 2-1 στον τελικό του Internazionali BNL d’ Italia και παρέμεινε στον “θρόνο” του, κατακτώντας τον 9ο τίτλο του στη Ρώμη!

Έχει και πάλι τα περισσότερα Masters στην ιστορία της ATP ο Ισπανός, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο 2019.

Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το τουρνουά της Ρώμης, για πρώτη φορά από το 2004, αλλά ο Rafael Nadal κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στη σεζόν.

Όπως αναφέρει το tennisnews, μετά από έναν αγώνα στον οποίο οι ισορροπίες ήταν εξαρχής διαφορετικές, ο 32χρονος Ισπανός επιβλήθηκε του μεγάλου του αντιπάλου, Novak Djokovic, με 6-0, 4-6, 6-1, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Ρώμη, όπου πλέον μετράει 9 τρόπαια.

Ο Rafa έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ΑΤΡ που φτάνει τα 34 τρόπαια σε Masters διοργανώσεις, ανακτώντας την 1η θέση της σχετικής κατάταξης, με 2ο τον Nole, που έχει 33 Masters τίτλους.

Αυτός ήταν επίσης ο 58ος τίτλος σε χωμάτινο τουρνουά για τον Ισπανό, που έχει με διαφορά το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία (2ος ο Guillermo Vilas με 49 τίτλους), ενώ έχει πλέον 81 τίτλους συνολικά στην καριέρα του, στο 4ο καλύτερο ρεκόρ μετά απ’ αυτά των Jimmy Connors (109), Roger Federer (101) και Ivan Lendl (94).

Ο παράγοντας κόπωσε έπαιξε σίγουρα το ρόλο του σήμερα, με τον Djokovic να προέρχεται από 9 διαδοχικές νίκες σε Μαδρίτη και Ρώμη, με τις δυο τελευταίες αναμετρήσεις του κόντρα στους Juan Martin Del Potro και Diego Schwartzman, να είναι τουλάχιστον εξαντλητικές, αναγκάζοντας τον Σέρβο να μείνει στο court για 3 και 2,5 ώρες αντίστοιχα.

Μπορεί να πάλεψε για να παραμείνει στον τελικό και να κατάφερε -κόντρα στη ροή του αγώνα- να πάρει ένα σετ, αλλά ο Nole δεν ήταν κοντά στον Rafa ούτε στο 1ο, ούτε στο 3ο σετ, στα οποία κατάφερε να πάρει μόνο ένα game. Ο Σέρβος είχε 39 αβίαστα λάθη και 33 winners, ενώ ο Nadal, ο οποίος ήταν φανταστικός σήμερα και σε κάθε περίπτωση άξιζε τον τίτλο, τελείωσε τον αγώνα με 31 winners και 17 λάθη.

Ειδικά στο 1ο σετ ο Rafa έμοιαζε αδιαπέραστος και είχε 12 winners και μόλις 4 αβίαστα λάθη. Ο Djokovic έκανε τα τριπλάσια λάθη από τον Ισπανό (12) και δεν κατάφερε να αποφύγει ούτε το bagel, παρά το γεγονός πως στο 5ο game πάλεψε και είχε σβήσει 4 break point, έχοντας και game point για το 1-4.

Ο Nadal δεν έδειξε οίκτο, έκανε το break στην 5η του ευκαιρία και στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το 6-0, για να κάνει το πρώτο bagel σ’ αυτό το τεράστιο rivalry των 54 αναμετρήσεων, στο 142ο σετ που έπαιξαν οι δυο αυτοί σπουδαίοι αθλητές για επίσημο τουρνουά.

Διαφορετικό ήταν το 2ο σετ, με τον Djokovic να έχει πολύ καλύτερα ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς. Είχε και το πρώτο του break point o Nole στο 4ο game, αλλά με μεγάλη ψυχραιμία το αντιμετώπισε o Rafa, που το έσβησε με καλό σερβίς και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 7ο game ο Ισπανός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι με ένα εντυπωσιακό σκορ, αλλO Rafael Nadal κέρδισε τον Novak Djokovic με 2-1 στον τελικό του Internazionali BNL d’ Italia και παρέμεινε στον “θρόνο” του, κατακτώντας τον 9ο τίτλο του στη Ρώμη!ά έχασε τριπλό break point για το 4-3. Ο Nole επέστρεψε από το 0-40 και με 5 πόντους στη σειρά πήρε ξανά προβάδισμα στο σετ.

Λίγο αργότερα, αφού έσβησε κι άλλο break του Rafa για το 4-5, ανάγκασε τον Ισπανό να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ. Η πίεση έφερε καρπούς για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, που έκανε το break και πήρε το σετ με 6-4, παρουσιάζοντας τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα.

Δεν ήταν όμως αρκετά απέναντι στον σημερινό Rafa, που παρέμεινε ψύχραιμος στο αποφασιστικό σετ και κυριάρχησε ξανά στο Centrale, όπως είχε κάνει στο 1ο σετ. Το break στο 1ο game και το 2-0 στη συνέχεια έδιωξαν σημαντικό βάορς από τους ώμους του Ισπανού, που παρέμεινε σε θέση οδηγού, ενίσχυσε το προβάδισμά του με ένα νέο break για το 4-1 και τελικά έκανε και 3ο break στο 7ο game, κατακτώντας το σετ με το εμφατικό 6-1 και ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 25 λεπτά

Αυτή ήταν η 26η νίκη του Nadal με αντίπαλο τον Djokovic, σε 54 αναμετρήσεις (26-28). Στο χώμα έχει κερδίσει τον Nole 17 φορές σε 24 παιχνίδια (17-7), ενώ πήρε και μια άτυπη ρεβάνς για τη Μελβούρνη και τον τελικό του Australian Open, εκεί όπου ο Σέρβος είχε κυριαρχήσει απολύτως και είχε επιβληθεί με 3-0 σετ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected