Κατηγορίες
Αθλήματα

Ορεξάτος στην πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Maximilian Marterer και πήρε μια άνετη πρόκριση για τον 2ο γύρο του Roland Garros.

Όπως αναφέρει το tennisnews, 36 winners και 20 αβίαστα λάθη ήταν ο εξαιρετικός απολογισμός του Στέφανου, που ξεκίνησε πολύ δυνατά την προσπάθειά του στο παρισινό Grand Slam. Πέρσι μπορεί να τον σταμάτησε στον 2ο γύρο ο Dominic Thiem, φέτος όμως τα πράγματα δείχνουν πολύ διαφορετικά και ο Στέφανος βρίσκεται στο Νο. 6 του ταμπλό. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Hugo Dellien και Prajnesh Gunneswaran.

Σε 58 μόλις λεπτά, ο Στέφανος κατάφερε να αποκτήσει ένα προβάδισμα με 2-0 σετ, καθώς έχασε από 2 games σε 1ο και 2ο σετ, κάνοντας από 2 break στο σερβίς του Γερμανού.

Στο 3ο σετ δεν κατάφερε να κάνει break, αν και είχε μια ευκαιρία στο 5ο game (2-2, 30-40), ενώ προηγήθηκε και με 15-30 στο 9ο game (4-4, 15-40). Ο Marterer άντεξε μέχρι το τέλος και έστειλε το σετ στο tie-break, με τον Στεφ πάντως να μην απειλείται ούτε σ’ αυτό το σετ, αφού σε ολόκληρο το ματς προστάτευσε το σερβίς του και δεν απειλήθηκε με break point.

Στο tie-break που έκρινε το 3ο σετ, ο 20χρονος Έλληνας έχανε με 2-3, αλλά πήρε τους 3 επόμενους πόντους και έκτοτε δεν έχασε τον έλεγχο. Δημιούργησε διπλό match point στο 6-4 και αξιοποίησε την πρώτη ευκαιρία του, με ένα forehand winner.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected