Κατηγορίες
Basket

Αδυναμία συμμετοχής στη Γ Εθνική δήλωσε ο Εύαθλος Πολυκάστρου. Οι Αετοί Βέροιας οι πρώτοι επιλαχόντες για αντικατάσταση!

Την αδυναμία να συμμετέχει για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Γ Εθνική δήλωσε μέσω των social media ο Εύαθλος Πολυκάστρου.

Η ομάδα του Κιλκίς είχε μια εξαιρετική παρουσία τα τελευταία χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες και παρά το γεγονός πως η οικονομική συγκυρία τους παρουσίασε ιδιαίτερα προβλήματα, εντούτοις πάλεψαν και κράτησαν την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο.

Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου (και της υπομονής) έφτασε και ο Εύαθλος φέτος δεν θα αγωνιστεί στη Γ Εθνική, απαριθμώντας στην επίσημη ανακοίνωση μία σειρά από αιτίες και αφορμές.

Όπως προκύπτει από την προκήρυξη της ΕΟΚ, αντικαταστάτης (εφ όσον το επιθυμεί) του θα είναι μία ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΜ και συγκεκριμένα οι Αετοί Βέροιας, που τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από τον ΦΟ Αριδαίας.

Το σωματείο από τη Βέροια έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 15/7 και σύμφωνα με όσα προκύπτουν, είναι εξαιρετικά πιθανό να το πράξει.

Αναλυτικά :

“Ένας κύκλος έκλεισε, ένας άλλος προφανώς ανοίγει.

Μετά από πορεία ετών ιδιαίτερα τα τελευταία 7 με άνοδο και καθιέρωση στην Γ εθνική για 4 χρόνια, και περίπου 45 νίκες συνολικά, δυστυχώς ο ΕΥΑΘΛΟΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ αδυνατεί να συμμετέχει στην Γ εθνική κατηγορία.

Οι λόγοι πολλοί που θα εκτιμηθούν αναλυτικά αργότερα.

Ενδεικτικά η απαξίωση του αθλήματος από την ομοσπονδία και η μετακύλιση των οικονομικών υποχρεώσεων στυγνά και μόνο στις ομάδες με δυσβάσταχτα βάρη ( ενδεικτικά ένας αγώνας στην έδρα του σωματείου κοστίζει περίπου 350€ έξοδα διαιτητών, γραμματείας κλπ) , ένας όμιλος με τεράστιες μετακινήσεις (Λευκάδα, Κέρκυρα, Αγρίνιο κλπ) όταν ο άλλος όμιλος της Θεσσαλονίκης έχει περίπου 9 μετακινήσεις εντός της συμπρωτεύουσας.

Ακόμη η οικονομική πίεση σε έναν νομό που είναι σίγουρα ουραγός είχε και αυτό τις συνέπειες του.

Το ταξίδι όμως συνεχίζεται γιατί τον ΕΥΑΘΛΟ τον αγάπησε σχεδόν όλη η αθλητική κοινωνία της περιοχής και του Νομού γενικότερα και όταν αυτό είναι δυνατό το μέλλον είναι ευοίωνο.

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους αγωνίστηκαν, καθοδήγησαν, συμμετείχαν, πάλεψαν, πόνεσαν, δάκρυσαν, χάρηκαν , απόλαυσαν τον ΕΥΑΘΛΟ μας.

Εις το επανιδείν.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected