Κατηγορίες
Super League 1

Εξαιρετικός επιθετικά ο ΠΑΟΚ, 3-1 την Άντερλεχτ! (photos+vid)

Την πιο σπουδαία εμφάνιση στα φιλικά του παιχνίδια πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε της Άντερλεχτ με σκορ 3-1.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα στην επίθεση και με τέρματα των Πέλκα, Άκπομ και Γαϊτανίδη (σκοράρει για τρίτο φιλικό ο μικρός) έδειξε σημάδια σημαντικής βελτίωσης, ωστόσο παρουσιάζει αδυναμίες στα στημένα, όπως το γκολ που δέχτηκε.

Μια ακόμα… πρόβα του 4-4-2 που δοκιμάζει το τελευταίο διάστημα έκανε ο Αμπέλ Φερέιρα και ήταν απολύτως επιτυχημένη. Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στο φιλικό κόντρα στην Άντερλεχτ, επικράτησε 3-1 και για ακόμα μια φορά «άρεσε» αρκετά. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν γκολ από τους Πέλκα, Άκπομ αλλά και τον νεαρό Γαϊτανίδη που σκόραρε σε ένα ακόμα φιλικό.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το ματς με 4-4-2 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλης ήταν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα με τους Μίσιτς και Ελ Καντουρί να είναι κεντρικά χαφ. Οι Μπίσεσβαρ και Ζαμπά στις πτέρυγες και οι Πέλκας και Άκπομ το επιθετικό δίδυμο.

Από την αρχή του αγώνα φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και έψαχνε το γκολ, με τον Δημήτρη Πέλκα να το βρίσκει στο 31’ της αναμέτρησης με εξαιρετικό δεξί πλασέ. Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, σε μια τρομερή προσωπική φάση του Ζαμπά, ο Βραζιλιάος γύρισε στο 56’ τη μπάλα στον Άκπομ που από κοντά έκανε το 2-0. Μετά το 70’ ο Φερέιρα άρχισε να κάνει αρκετές αλλαγές και κάπου εκεί χάθηκε ο ρυθμός του αγώνα.

Οι Βέλγοι το εκμεταλλεύτηκαν και μείωσαν με κεφαλιά του Ντάντε, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ λίγα λεπτά πριν το φινάλε. Στο 84’ μετά από ένα δυνατό σουτ του Στοχ, ο τερματοφύλακας δεν συγκράτησε τη μπάλα και ο Γαϊτανίδης από κοντά νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το τελικό 3-1 του «δικεφάλου του Βορρά».

Συνθέσεις

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Βινσέντ Κομπανί): Ρουφ, Σαρντελά, Σανέ, Μίλιτς, Καγιεμπέ, Κανά, Σάιεφ, Βερσάερεν, Κολάσιν, Νασρί, Σαλεμάκερς.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (76′ Ροντρίγκο), Γιαννούλης, Κρέσπο (76′ Ινγκασον), Βαρέλα, Μίσιτς, Ελ Καντουρί (76′ Κάτσε), Ζαμπά (70′ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (70′ Στοχ), Πέλκας (70′ Γαϊτανίδης), Ακπομ (70′ Σφιντέρσκι).

δείτε ολόκληρο το ματς ΕΔΩ

φωτογραφίες στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected