Κατηγορίες
Αθλήματα

Δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Τσιτσιπάς (vids)

Παρά τη μεγάλη μάχη, την απίθανη ανατροπή του 2ου σετ και τα 3 match point που έσβησε στο 3ο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του και να “κλέψει” την πρόκριση από τον Jan-Lennard Struff, αποχαιρετώντας πολύ γρήγορα και το Σινσινάτι.

Όπως αναφέρει το tennisnews, παρά την υπερπροσπάθεια, ο Στέφανος δεν απέφυγε τελικά τον πρόωρο αποκλεισμό και την 2η διαδοχική του ήττα από τον Struff, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-4, 6-7 (5), 7-6 (6), στα πλαίσια του 2ου γύρου του Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

O Struff έδειχνε ακαταμάχητος από τη γραμμή του σερβίς σε όλο το 1ο σετ και στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου. Έχασε μόνο 5 πόντους στα σερβίς του στο εναρκτήριο σετ και δεν απειλήθηκε με break point, για να κάνει το μοναδικό break στο 7ο game και να περάσει μπροστά με 4-3. Στα δυο τελευταία service games του στο σετ, δεν έχασε κανέναν πόντο ο Γερμανός.

Στο 2ο σετ έκανε πολύ γρήγορα το break και προηγήθηκε με 2-0. Συνέχισε να δείχνει ανίκητος από τη γραμμή του σερβίς μέχρι και το 5-3, ενώ προηγήθηκε με 5-4, 30-0 στο σερβίς του, την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει το παχνίδι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Στέφανος κατάφερε να κερδίσει 4 πόντους στη σειρά και να κάνει ένα “χρυσό” break που τον κράτησε στο τουρνουά, κάνοντας φοβερή επιστροφή στο πρώτο του break point στην αναμέτρηση και πανηγυρίζοντας δεόντος την ισοφάριση σε 5-5.

Το 2ο σετ κρίθηκε στο tie-break, όπου σαφώς ανεβασμένος και με το momentum να είναι στο μέρος του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με διπλό mini-break στο 3-0 και στο 5-2. Ο Struff μείωσε μέχρι και σε 6-5, σώζοντας 3 set point, στην 4η ευκαιρία του όμως ο Τσιτσιπάς πήρε το tie-break με 7-5 και έστειλε το παιχνίδι σε 3ο σετ.

O Struff ανασυγκροτήθηκε άμεσα και συνέχισε να είναι αλάνθαστος από τη γραμμή του σερβίς σε όλο το 3ο σετ. Κέρδισε όλους τους πόντους στα πρώτα του σερβίς σε 6 service games o Γερμανός (16/16) και έχασε μόλις 4 στα δεύτερα σερβίς (8/12), για να κρατήσει εύκολα όλες φορές το σερβίς του.

Απείλησε για break στο 2ο game, όταν ο Τσιτσιπάς έσβησε 2 break point, καθώς και στο πολύ πιο κρίσιμο 10ο game, όταν ο Έλληνας πρωταθλητής σέρβιρε για την παραμονή του στο ματς και κατάφερε να επιστρέψει από το 4-5, 0-30 και με 4 πόντους στη σειρά να ισοφαρίσει σε 5-5.

Και αυτό το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, με τον Struff αυτή τη φορά να κάνει καλύτερο ξεκίνημα και να προηγείται με 4-1. Διατήρησε τη διαφορά του mini-break έως το 6-3 ο 29χρονος, ο οποίος δημιούργησε τριπλό match point.

Ο Στέφανος έσβησε τα πρώτα δυο με δικά του σερβίς, ενώ κάλυψε και τη διαφορά του mini-break στη συνέχεια, κάνοντας το πρώτο του στο πιο καθοριστικό σημείο του tie-break, για να ισοφαρίσει σε 6-6. Δεν ήταν όμως αρκετό αυτό, καθώς ο Struff απέκτησε 4ο match point χάρη σε καλό σερβίς του και ο Τσιτσιπάς έκανε λάθος αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για μια νέα αντροπή στον ίδιο αγώνα.

Μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά, ο Struff “σφράγισε” την είσοδό του στον 3ο γύρο του Cincinnati Masters, όπου περίμενε ήδη ο Daniil Medvedev. Ήταν η 2η διαδοχική νίκη του Γερμανού κόντρα στον Τσιτσιπά, μετά το τουρνουά της Ρώμης, όπου είχε κερδίσει επίσης με 2-1 σετ.

Για τον Τσιτσιπά, αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη ήττα του στο tour. Παρά το καλό ξεκίνημα στην αμερικανική hard court season με τον ημιτελικό στο Citi Open, ο Στέφανος έχασε διαδοχικούς αγώνες στη συνέχεια, στις πρεμιέρες του σε Rogers Cup και Cincinnati Masters.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected