Αθλήματα

Πρόωρο “αντίο” στη Νέα Υόρκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Μετά από μια έντονη μάχη που πλησίασε τις 4 ώρες σε διάρκεια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αντιμετώπιζε ενοχλήσεις με τη μέση του και κράμπες για αρκετή ώρα, “λύγισε” από τον Andrey Rublev με 3-1 σετ και αποχαιρέτησε το US Open.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα για 2ο διαδοχικό Grand Slam από τον πρώτο του αγώνα, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του φορμαρισμένου Andrey Rublev, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-4, 6-7 (5), 7-6 (7), 7-5, έπειτα από 3 ώρες και 54 λεπτά παιχνιδιού.

O Τσιτσιπάς πέτυχε 20 άσους και 65 winners συνολικά, έκανε ωστόσο και 81 αβίαστα λάθη, τα οποία δεν συγχωρέθηκαν από τον εξαιρετικό Rublev, που είχε απολογισμό 51 winners και 47 αβίαστα λάθη.

Ο 21χρονος Ρώσος, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πρόσφατα κέρδισε τον Roger Federer στο Σινσινάτι, άνοιξε την αναμέτρηση με ένα break για το 2-0 και έσβησε αργότερα 2 break point για να φτάσει στο 4-2 και να διατηρήσει το προβάδισμα έως το τέλος του σετ, κατακτώντας το με 6-4.

Έκανε γρήγορο break και στο 2ο σετ ο Rublev, για το 2-1, ο Τσιτσιπάς όμως κατάφερε να μείνει σ’ αυτό, απαντώντας αμέσως, για το 2-2. Δεν υπήρξε άλλο break point ως το τέλος του σετ και ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή του, κατακτώντας το στο tie-break με 7-5.

Στο 3ο σετ και οι δυο παίκτες είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ο Rublev ήρθε αντιμέτωπος με break point για 1η φορά, αλλά το έσβησε και έκανε το υπέρ του 2-1. Στο επόμενο game ο Τσιτσιπάς έσωσε 6 break point, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο Ρώσος έκανε ξανά πρώτος το break, για να προηγηθεί με 4-2, όμως ο Τσιτσιπάς είχε και πάλι απάντηση, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Η έντονη μάχη συνεχίστηκε, παρόλο που ο Τσιτσιπάς αποχώρησε για λίγα λεπτά από το court, δείχνοντας να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στη μέση του. Το tie-break ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο και τελικά ο Rublev, αφού έχασε μια ευκαιρία και έσβησε μια του Τσιτσιπά, το πήρε με 9-7 και ανέκτησε το πάνω χέρι.

Σχεδόν σε όλο το 4ο σετ, ο Τσιτσιπάς έδειχνε να ταλαιπωρείται πολύ έντονα από κράμπες στα πόδια του. Παρόλα αυτά δε σταμάτησε να παλεύει και στο 3ο game επέστρεψε από το 0-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 2-1.

Στο 5ο game έμεινε επίσης μπροστά με 3-2, σώζοντας ένα ακόμη break point. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία του να “ξεφύγει”, αλλά ήταν η σειρά του Rublev να επιστρέψει από το 0-40 και να σώσει συνολικά 7 break point σε ένα μόνο game, για να ισοφαρίσει σε 3-3!

Στο 7ο game, μετά από 4 ακόμα ευκαιρίες και 8 συνολικά στο σετ, ο Rublev έκανε το break, ούτε τότε όμως είχε τελειώσει το παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς κατόρθωσε να κάνει break back χωρίς να χάσει πόντο στο 10ο game, όταν ο Ρώσος σέρβιρε για την πρόκριση, και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Ο Rublev φρόντισε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον εαυτό του, κάνοντας αμέσως νέο break, για να αποκτήσει νέο προβάδισμα στο 6-5. Τελικά, τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για τη νίκη, δεν δυσκολεύτηκε να υπερασπιστεί το σερβίς του και να ολοκληρώσει την αποστολή του, έπειτα από 3 ώρες και 54 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 2η διαδοχική ήττα σε 1ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης για τον Στέφανο, που δε θα έχει πάντως σημαντική απώλεια βαθμών, αφού πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον 2ο γύρο του US Open.

Ο Rublev θα επιστρέψει στον 2ο γύρο του αμερικανικού major μετά από 2 χρόνια, καθώς μετά την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά το 2017, είχε ακολουθήσει αποκλεισμός στον 1ο γύρο το 2018, από τον Jeremy Chardy.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected